Wednesday, April 24, 2024

Creating liberating content

PPBM NS Terima Permohonan...

JELEBU - Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Negeri Sembilan, Tan Sri Dr...

Nahas Limousin Ragut 20...

NEW YORK – Seramai 20 orang terbunuh selepas sebuah limousin membawa pasangan pengantin...

Buang Abu Mayat Isteri...

Tokyo - Seorang lelaki menyerah diri kepada pihak berkuasa dengan mengaku cuba membuang...

Luluh Hati RM5,000 Dalam...

AMPANG - “Luluh hati saya sebaik mendapati semua wang berjumlah RM5,000 disimpan di...

Serangan Keganasan Moscow: Semua Rakyat Malaysia Selamat

SHAH ALAM – Kementerian Luar Negeri melalui Kedutaan Besar Malaysia di Moscow, Rusia mengesahkan bahawa semua rakyat dan pelajar Malaysia yang berdaftar di sana selamat susulan serangan keganasan ke atas Dewan Bandaraya Crocus, pada Jumaat.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Kementerian Luar Negeri (Wisma Putra) dalam satu kenyataan berkata, rakyat dan pelajar Malaysia di Moscow dinasihatkan untuk sentiasa mengikuti perkembangan terkini, mengambil langkah berjaga-jaga serta mengikuti nasihat yang telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa tempatan.

“Pendirian negara amat jelas iaitu menolak sekeras-kerasnya segala tindakan keganasan dan ekstremisme dalam semua bentuk dan manifestasi.

“Malaysia akan terus menekankan keperluan untuk usaha yang bersepadu di peringkat antarabangsa bagi menghapuskan tindakan keganasan secara menyeluruh dan berkesan.” katanya pada Sabtu.


Pada Jumaat, berlaku serangan keganasan ke atas Dewan Bandaraya Crocus, Moscow sehingga menyebabkan kematian sekurang-kurangnya 60 orang dan mencederakan lebih daripada 145 orang lain.

Tambah kenyataan itu, Malaysia merakamkan ucapan takziah dan simpati kepada Kerajaan Persekutuan Rusia serta keluarga mangsa yang terlibat dalam serangan ini.

SinarHarian-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori