Monday, October 2, 2023

Creating liberating content

PRU14: TPM Beri Bayangan...

DEBARAN... Timbalan Perdana Menteri memberi bayangan Pilihan Raya Umum (PRU14) diadakan pada April...

Selalu Diganggu, Nabil Tukar...

SALAH satu cabaran menjadi selebriti adalah privasi kehidupan tidak dihormati, lebih-lebih lagi jika...

Rakan Sebilik Azhar Di...

SEORANG lelaki yang dikehendaki polis susulan kes bunuh seorang rakyat Malaysia di bilik hotel...

23 ADUN PN Selesai...

ALOR SETAR - Seramai 23 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perikatan Nasional (PN)...

Permaisuri Zahir Sukacita, Bangga Roti Canai Dinobat Roti Terbaik Dunia

KUALA LUMPUR: Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan rasa sukacita dan bangga kerana roti canai yang menjadi makanan kegemaran rakyat Malaysia dinobatkan sebagai roti terbaik di dunia oleh TasteAtlas, baru-baru ini.

[100 PRODUK HALAL TAIWAN BOLEH DIDAPATI DI 50 KEDAI 7-ELEVEN SELURUH NEGARA]

Menerusi hantaran di Facebook Istana Negara, hari ini, Tunku Azizah turut menzahirkan ucapan tahniah kepada rakyat Malaysia atas kejayaan itu yang menyaksikan roti canai mengalahkan India yang popular dengan roti naan dan Eropah yang terkenal sebagai negara penghasilan pastri terbaik dunia.

“Roti canai juga pilihan makanan yang digemari Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong (Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah),” menurut hantaran itu.

TasteAtlas, sebuah laman antarabangsa yang menjadi panduan pelancongan dalam talian, menerusi hantaran di Instagram pada Ahad lalu mengumumkan roti canai mengungguli senarai 50 roti terbaik di dunia selepas mendapat skor tertinggi 4.9 daripada 5.0 berdasarkan ulasan pengguna.

Ini bukan pertama kali roti canai menerima pengiktirafan daripada TasteAtlas apabila pada Julai lalu ia dipilih sebagai ‘roti rata’ terbaik di dunia.

Pada September tahun lalu pula, roti canai dianugerahkan sebagai ‘makanan jalanan’ terbaik di dunia oleh laman antarabangsa terbabit.

Bernama-

Kategori

Leave a Reply