SEGAMAT : Segamat menjadi daerah pertama di negeri ini terjejas banjir apabila 456 mangsa daripada 133 keluarga dipindahkan ke lapan pusat pemindahan sementara (PPS), setakat jam 8 pagi.
Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Alam Sekitar Johor, R Vidyananthan, berkata jumlah mangsa banjir di Segamat dijangka meningkat berikutan amaran cuaca buruk dikeluarkan Jabatan Meterologi Malaysia (Met Malaysia) hari ini.
“Enam PPS yang dibuka adalah di Balai raya Kampung Sermin (enam mangsa), Dewan Serbaguna Pekan Air Panas (36 mangsa daripada 13 keluarga) dan yang paling ramai adalah Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Ai Chun (160 mangsa daripada 38 keluarga).
“PPS yang turut dibuka adalah di Balai raya Kampung Paya Lenga (lima mangsa), Balai raya Paya Lebar (15 mangsa daripada tiga keluarga) dan Balai raya Kampung Gelang Chinchin (lima mangsa daripada tiga keluarga),” katanya dalam kenyataan, hari in
-Berita Harian

