Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

Saya Suka Apabila Bangsa...

KUALA LUMPUR - “Saya mengucapkan terima kasih kepada Datuk Mat Zain kerana mencadangkan...

Merusuh: Chegubard, Adam Adli...

KUALA LUMPUR - Mahkamah Sesyen di sini hari ini memerintahkan bekas Ketua PKR...

Diarah Pakai Coli Di...

SEORANG pelayan memfailkan saman terhadap bekas majikannya kerana melanggar hak asasi manusia selepas...

Keluarga Balik KL Tipu...

POLIS sudah mengenal pasti seorang lelaki dan keluarganya yang tular di media sosial...

Bapa Didakwa 41 Tuduhan Kesalahan Seksual

AMPANG – Seorang pemilik syarikat pembersihan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas 41 tuduhan merogol, melakukan persetubuhan luar tabii dan amang seksual fizikal terhadap anak perempuannya, secara berterusan setiap bulan sejak Januari lalu.

Tertuduh yang berusia 42 tahun itu mengaku tidak bersalah dan memohon dibicarakan sebaik pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Nor Hazani Hamzah. 

Berdasarkan kertas pertuduhan, tertuduh didakwa atas 14 tuduhan melakukan persetubuhan dengan mangsa yang berusia 15 tahun 11 bulan, di sebuah rumah di Bukit Antarabangsa di sini, antara jam 2.10 dan 8.35 pagi, pada Januari sehingga Oktober lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 376A Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum penjara 20 tahun dan sebat, jika sabit kesalahan. 

Lelaki itu turut didakwa atas 18 tuduhan melakukan persetubuhan luar tabii dengan mangsa sama, di sebuah rumah dan tepi hutan Bukit Antarabangsa di sini, antara Januari dan Oktober lalu.

Pendakwaan terhadapnya dibuat mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 16(1) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Dia turut berdepan sembilan tuduhan melakukan amang seksual fizikal terhadap mangsa di tempat, masa dan tarikh sama serta didakwa mengikut Seksyen 16(1) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya S Sangitaa, tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh dan membantah sebarang permohonan ikat jamin kerana dikhuatiri akan melarikan diri dan tidak dapat dikesan serta mengganggu mangsa yang juga anak kandungnya. 

“Hubungan tertuduh dengan mangsa adalah ayah dan anak.


“Bagi seseorang yang sepatutnya bertindak sebagai penjaga kepada anak kandungnya, tertuduh bertindak dengan cara menjijikkan sehingga sanggup melakukan kesalahan seksual seperti dalam pertuduhan,” katanya. 

Bagaimanapun, tertuduh yang tidak diwakili peguam dalam rayuannya memohon dibenarkan ikat jamin dengan alasan perlu menguruskan syarikat dan kebajikan pekerja serta menjaga tiga kakak dan seorang adik yang menghidap barah tahap tiga.

Mahkamah tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 17 Disember ini untuk sebutan semula kes dan melantik peguam.

Harian Metro pada Ahad lalu melaporkan, mangsa melarikan diri dari rumah ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS), Cheras sebelum ditahan polis kerana tiada permit perjalanan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Mangsa kemudiannya menceritakan mahu pulang ke pangkuan ibunya di Kuala Nerang, Kedah kerana tidak tahan dengan perbuatan bapa kandungnya. 

Ibu bapa mangsa bercerai pada 2004 selepas mangsa dilahirkan. – myMetro Online

Kategori