Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

Korban Meningkat, Gempa Susulan...

JAKARTA - Jumlah mangsa korban gempa bumi di Pulau Lombok pada 5 Ogos...

Menteri, Timbalan Sambut Baik...

KUALA LUMPUR - Langkah yang baik, dapat kongsi kesusahan bersama, itu reaksi beberapa...

Lima Maut Dalam Nahas...

KOTA BAHARU - Lima orang dilapor maut dalam nahas yang membabitkan dua buah...

Keunikan Ayam Tin Kampung...

BESUT - Sesiapa sahaja yang melalui jalan utama di Kampung Lubuk Kawah, Hulu...

Polis Buka Empat Kertas Siasatan Berkaitan Kes Rohingya

PUTRAJAYA – Polis membuka kertas siasatan berhubung video, audio dan hantaran biadab di media sosial, didakwa pelarian Rohingya, yang telah menimbulkan kemarahan rakyat Malaysia.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, sebanyak 19 laporan polis dibuat berhubung perkara itu.

Anda peniaga? Mencari platform pengiklanan Online? Mula dengan kami ..Website Mynewshub, FB (2.96 juta followers), Instagram dan Twitter. Hubungi kami http://www.wasap.my/60176070516

“Sebanyak 19 laporan polis dibuat berkaitan kes Rohingya. Empat kertas siasatan telah dibuka,” katanya pada Sidang Media (Non-Health) selepas Mesyurat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan di sini hari ini.Semalam, beliau meminta rakyat di negara ini supaya bertenang susulan timbulnya isu dakwaan kebiadaban pelarian Rohingya kerana polis sedang menyiasat perkara tersebut.

Beliau berkata, polis turut melakukan siasatan berhubung ketulenan video dan audio mengaitkan warga Rohingya.

“Ini kerana ada sesetengah audio dan video dianggap sebagai palsu. Bagaimanapun tiada ada sesiapa boleh menentukan kesahihannya selain pihak berkuasa,” katanya.

Kategori