Friday, December 8, 2023

Creating liberating content

‘Saya Bukan ‘Islamist’ Seperti...

KODIANG - Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang...

Tok Mat Tak Mahu...

KUALA LUMPUR – Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan tidak mahu ahli-ahli...

Polis Beri Jaminan Keadaan...

KUALA LUMPUR – Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor memberi jaminan keadaan di...

Penggantungan Jurulatih Jejas Rentak...

KUANTAN - Penggantungan jurulatih Kuantan FA, Zulhamizan Zakaria selama tujuh bulan memberi kesan...

Pasar Raya Sertu Troli Akibat Pelanggan Letak Anjing

TINDAKAN seorang pelanggan di sebuah pasar raya meletakkan anjing peliharaannya di dalam troli mencetuskan kemarahan ramai pengguna Muslim.

Dalam satu posting yang dimuat naik oleh Izani Imani menerusi akaun sosial Facebook, kejadian dikatakan berlaku pada petang Isnin di pasar raya TF Value-Mart, Bentong, Pahang.

Dalam gambar tersebut yang kini tular, seekor anjing dilihat sedang duduk di dalam troli membeli-belah di bahagian makanan.

Bagaimanapun tuan anjing itu atau pelanggan yang menggunakan troli berkenaan tidak kelihatan dalam gambar.

Susulan kejadian ini TF Value-Mart telah mengeluarkan satu kenyataan pada Selasa, menegaskan bahawa binatang peliharaan tidak dibenarkan dibawa masuk ke dalam premisnya.

“Pihak TF Value-Mart amat kesal dengan kejadian anjing peliharaan milik salah seorang pelanggan kami yang dirakam di dalam troli milik kami pada hari semalam.


“Kami ingin menjelaskan bahawa TF Value-Mart tidak membenarkan binatang peliharaan untuk dibawa masuk ke dalam premis kami,” menurut kenyataan tersebut.

Sebagai langkah seterusnya, pasaraya ini bersama Ahli Jawatankuasa Masjid Sultan Ahmad Shah Bentong dan Pejabat Agama Islam Daerah Bentong telah melakukan proses pembersihan (sertu) pada pagi Selasa untuk memastikan semua troli bersih dan suci untuk digunakan oleh pengguna. – mStar Online

Kategori