Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

AIA Tawar Pelan Perubatan...

KUALA LUMPUR - AIA Bhd memperkenalkan pelan perubatan A-Plus Health yang mempunyai ciri...

CAP Seru Larangan Terhadap...

GEORGE TOWN – Bersempena dengan Hari Alam Sekitar Sedunia, Persatuan Pengguna Pulau Pinang...

HP Lancar Komputer Riba...

SEJAK syarikat HP dibahagikan kepada dua, ia boleh dikatakan agak senyap dan tidak...

Pengantin Nyaris Maut, Disembur...

INI namanya kes naya…seorang pengantin lelaki nyaris maut pada hari perkahwinannya selepas rakan-rakannya...

Penerbangan Ihsan JBPM Bantu Kanak-Kanak Orang Asli

GUA MUSANG – Unit Udara Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) membantu membawa keluar seorang kanak-kanak perempuan Orang Asli di Kampung Chemal, Pos Simpor untuk dihantar ke Hospital Gua Musang hari ini.

Pegawai Perhubungan Awam Unit Udara JBPM, Pangkalan Udara Subang, Selangor Mohd Farhan Marzuki berkata kanak-kanak tersebut Suzilin Arisan, 3, mengalami sesak nafas akibat demam panas.

“Penerbangan ihsan itu menggunakan helikopter AW 139 berlepas dari Pangkalan Udara Bertam, Pulau Pinang pada 9.35 pagi dan mendarat di Kampung Chemal pada 10.20 pagi untuk mengambil kanak-kanak tersebut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya helikopter yang membawa kanak-kanak itu bersama ibunya kemudian mendarat di perkarangan Balai Bomba dan Penyelamat Gua Musang pada 10.40 pagi sebelum dihantar ke hospital berkenaan menggunakan ambulans.

Beliau berkata semalam, Jabatan Kemajuan Orang Asli (Jakoa) Gombak menghubungi pihaknya untuk mendapatkan bantuan membawa keluar kanak-kanak itu bagi mendapatkan rawatan di hospital berikutan kesukaran laluan darat. – BERNAMA

Kategori