Saturday, July 13, 2024

Creating liberating content

Unit Hemodialisis Hospital Rompin...

ROMPIN - Unit Hemodialisis di Hospital Rompin yang memiliki lima unit mesin dialisis...

‘Cemburu’ Dengan Kemesraan Pasangan...

MESKIPUN media sosial tempatan viral dengan kisah-kisah selebriti kahwin dua, pelakon baharu cuba...

Bas Pelancong Terbalik, 30...

SUNGAI BULOH - Kira-kira 30 penumpang bas pelancong dari Ipoh, Perak, nyaris maut...

Banjir: 28,032 Mangsa Banjir...

Kuala Lumpur: Jumlah mangsa banjir di lima negeri mencatatkan peningkatan kepada 28,032 orang,...

Hasan Malek Yakin Mampu Pertahan Kuala Pilah

KUALA PILAH – Datuk Seri Hasan Malek yakin kerusi Parlimen Kuala Pilah mampu dipertahankan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) ini.

Hasan yang merupakan penyandang kerusi berkenaan selama tiga penggal sejak 2004 berkata keyakinan ​​​​​​ itu bersandarkan kepada sokongan yang diterimanya semakin meningkat daripada masyarakat di situ.

“Reaksi itu dapat dilihat melalui riak muka pengundi yang saya dekati, mereka gembira dan menunjukkan​​​​​​​ rasa selesa apabila bersama dengan saya…reaksi yang mereka tunjuk sudah cukup membuktikan sokongan terhadap saya.

“Penerimaan pengundi kepada saya sepanjang saya berkhidmat adalah sangat baik dan berharap mereka dapat menterjemahkannya dalam bentuk undi semasa hari pengundian,” katanya ketika ditemui​​​​​​​ pemberita pada program ramah mesra bersama penduduk di pekan Dangi, Johol, dekat sini, hari ini.

Bekas Duta Malaysia ke Kemboja itu berkata bagaimanapun beliau terus berusaha meraih sebanyak mungkin sokongan daripada masyarakat dalam tempoh kempen berbaki tiga hari lagi.

Kerusi Parlimen Kuala Pilah, dengan 49,801 pengundi berdaftar, menyaksikan Hasan dicabar Rafiei Mustapha (PAS) dan calon PKR-PPBM, Eddin Syazlee Shith pada PRU14.


Pada PRU13, Hasan mengatasi pencabarnya Mohd Nazree Mohd Yunus daripada PKR dengan​​​​​​​ kelebihan 9,661 undi.

Parlimen Kuala Pilah juga mempunyai lima kerusi Dewan Undangan Negeri iaitu Juasseh, Seri Menanti, Senaling, Pilah dan Johol. – BERNAMA

Kategori