MIRI – Lima sekeluarga mengalami detik cemas apabila tanah runtuh berlaku berhampiran kediaman mereka di Lot 50, Jalan Sukong Kampung Tunku Abdul Rahman, Lambir pukul 4 petang di sini.
Ketua Bomba dan Penyelamat Miri Law Poh Kiong berkata, tiada kemalangan jiwa berlaku namun kesemua penduduk rumah berkenaan telah diarah berpindah serta-merta atas faktor keselamatan.
“Setakat ini tanah runtuh mengakibatkan kawasan bahagian dapur kediaman rosak dan penghuni telah memindahkan barang keluar dari rumah,” katanya di sini hari ini.
Law berkata sebagai langkah keselamatan bomba telah memasang pita penghadang sekeliling kawasan tanah runtuh bagi mengelakkan orang awam mendekati lokasi kejadian.
“Penghuni rumah berkenaan buat masa ini tinggal sementara bersama keluarga terdekat,” katanya. – BERNAMA

