Thursday, November 30, 2023

Creating liberating content

Rosmah Ziarah Keluarga Allahyarham...

KOTA BHARU - Isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menziarahi...

Najib Tak Sekat Teguran...

KUALA LUMPUR - Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa menegaskan beliau dan...

Terlalu Sibuk Antara Punca...

OH, ini mungkin berita baik buat jejaka-jejaka yang masih mahu mencuba nasib memikat...

Gempa Sulawesi: Sebahagian Kota...

KOTA PALU (Sulawesi) - Suasana malam di sebahagian Kota Palu memperlihatkan kesukaran hidup...

Tauke Jubah Bergelar Datuk Ditahan Pihak Berkuasa?

KISAH usahawan jubah ini pernah tular di media sosial suatu masa dulu apabila beliau mendakwa mampu capai sales sebanyak RM2 juta dalam tiga hari hasil jualan pakaian lelaki berkenaan.

Apa uniknya, jubah tersebut dikatakan hanya sesuai untuk lelaki bertubuh sado sekali gus mengundang kritikan ramai yang tidak berpuas hati dengan reka bentuk pakaian tersebut.

Bagaimanapun, kali ini usahawan tersebut sekali lagi menjadi bahan bualan panas apabila sebuah laman Facebook mendakwa beliau telah ditahan kononnya kerana seorang ‘kaki auta’.

Menurut akaun dikenali dengan nama, Pseudoscience Watch, lelaki itu yang juga murid kesayangan kepada seorang penceramah motivasi terkenal negara didakwa telah ditahan oleh pihak berkuasa.


Bagaimanapun, admin laman sosial tersebut dilihat tidak pula mendedahkan sebarang butiran lanjut mengenai masa dan lokasi kejadian penahanan tersebut berlaku.

Susulan itu, perkara berkenaan secara tidak langsung telah mencetuskan pelbagai spekulasi dalam kalangan netizen yang terus-menerus mempersoalkan kenapa usahawan tersebut dicekup polis

Setakat ini, kesahihan mengenai berita berkenaan masih lagi tidak dapat dipastikan dan mungkin akan dilaporkan sekiranya ia adalah benar. – MYNEWSHUB.CC/AM

Kategori