Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Pekerja Binaan Maut Ditimpa...

GEORGE TOWN - Seorang pekerja binaan warga Bangladesh maut selepas ditimpa batu bata...

Kerajaan Komited Sedia Pendidikan...

BELAGA (Sarawak) - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi hari...

Kesatuan Sekerja Patut Bersyukur,...

MINGGU lepas, Presiden MAS Employees’ Union (MASEU), Alias Aziz telah tampil menafikan dakwaan segelintir pihak...

Gempa Sederhana Landa Sempadan...

KUALA LUMPUR - Gempa bumi sederhana berukuran 5.8 pada skala Richter melanda sempadan...

Khairy Tak Campur Tangan Keputusan Pemilihan Atlet

KUALA LUMPUR – Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin tidak akan campur tangan dalam soal pemilihan atau pengguguran atlet yang akan menggalas cabaran negara dalam temasya Sukan SEA ke-29.

“Keputusan yang dibuat itu adalah melalui saluran yang betul. Saya tidak akan campur tangan dalam semua pemilihan atau menggugurkan atlet,” katanya ketika diminta mengulas laporan berhubung pengguguran atlet olahraga pada saat-saat akhir.

“Keputusan dibuat oleh pihak pengurusan sukan olahraga. Ia telah dimaklumkan kepada Majlis Sukan Negara (MSN) dan Majlis Olimpik Malaysia (MOM)… Ini adalah keputusan yang dibuat melalui saluran yang betul,” tegas beliau.

Khairy menegaskan bahawa sebagai menteri, beliau adalah penggubal dasar namun tidak mempunyai hak dalam keputusan yang dibuat persatuan sukan.


Menurut Khairy, beliau juga mendapat penjelasan bahawa keputusan yang dibuat adalah munasabah dan tidak akan menjejas peluang skuad olahraga dalam temasya dwitahunan itu.

Laporan seorang blogger sukan hari ini menyebut bahawa atlet pecut wanita, S.Komalam Shally telah digugurkan daripada senarai kuartet 4x100m wanita atas alasan disiplin. – BERNAMA

Kategori