Friday, June 14, 2024

Creating liberating content

Annuar Kata Tenang-Tenang Sahaja

DEMIKIAN reaksi bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa...

2 Sekolah Ditutup Di...

MIRI - Seramai 1,906 murid termasuk 50 murid prasekolah dari dua sekolah rendah...

Isu Peguam Negara: Perbincangan...

KUALA LUMPUR - Raja-Raja Melayu dijangka mengadakan perbincangan khas berkenaan jawatan Peguam Negara...

Menghendap Kini Jadi Kesalahan...

Kuala Lumpur: Dewan Rakyat, semalam, meluluskan pindaan ke atas Kanun Keseksaan dan Kanun...

“Tak Sangka Chemad Pandai Berlakon” – Farid Kamil

KUALA LUMPUR – Aksi bersahaja anak pasangan pelakon Farid Kamil dan Diana Danielle iaitu Muhammad dalam iklan kempen kebersihan produk Lifebouy mencuri perhatian penonton.

Ramai memuji kanak-kanak berusia tiga tahun itu yang dilihat mempunyai bakat semula jadi dalam bidang lakonan malah ada menjangkakan Muhammad atau lebih mesra dengan sapaan Chemad akan mengikut jejak langkah seperti bapanya.

Farid sendiri terkejut apabila menonton iklan tersebut kerana langsung tidak menyangka aksi dan lakonan Chemad bersahaja walaupun itu adalah pengalaman pertamanya.

“Jujurnya saya gementar kerana bimbang projek itu tidak sempurna sekiranya Chemad gagal memberikan persembahan baik untuk kempen itu.

Tak Sangka Chemad Pandai Berlakon
Farid mahu Chemad menjalani kehidupan seperti kanak-kanak lain.

“Tetapi selepas menonton sendiri hasil akhir iklan itu saya lega dan tidak menyangka anak saya sebenarnya mempunyai bakat dalam lakonan dan tertanya-tanya juga dari mana dia belajar berlakon!

“Bukan saya tidak yakin dengan Chemad cuma apabila di set penggambaran saya tak rasa dia memberi seperti mana ditonton dalam iklan,” katanya.

Farid ditemui pada pelancaran iklan itu yang diadakan di KL Sentral di sini, Rabu.

Kempen Sucikan Diri dan Hati, Ramadan Ini adalah kerjasama di antara Lifebouy dan Media Prima dalam memupuk kesedaran dan amalan penjagaan kesihatan.

Melihat kepada kecenderungan Chemad dalam bidang seni, Farid mengakui anaknya itu sering memberitahu ingin menjadi sepertinya.

Pun begitu kata Farid, pada peringkat ini dia tidak merasakan anaknya itu benar-benar ingin bergelar pelakon sebaliknya hanya terbawa-bawa dengan apa dilihatnya.


“Dia selalu cakap hendak jadi macam Baba (panggilan Chemad kepada Farid) tetapi dia tidak tahu apa maknanya menjadi seperti saya.

“Chemad cakap begitu kerana apa yang dia nampak dan saya tak rasa dia hendak menjadi pelakon namun sebagai ibu-bapa itulah tanggungjawab saya dalam mencorakkan kehidupannya,” katanya.

Farid juga memberitahu dia mahu Chemad menjalani kehidupan normal seperti kanak-kanak lain namun tidak menolak sekiranya ada tawaran yang tidak menggangu aktiviti hariannya.

“Saya tidak berhasrat untuk membentuknya sebagai pelakon tetapi ingin menekankan aspek pembelajaran.

“Perkara utama yang saya terapkan dalam hidupnya kini adalah ilmu agama dan sekarang pun antara aktiviti harian dia adalah pergi ke kelas mengaji dan kelas bola sepak.

“Tapi kalau ada tawaran yang tidak menganggu jadualnya saya akan pertimbangkan,” ujarnya. – mStar Online

Kategori