Saturday, July 20, 2024

Creating liberating content

Azmin Ulangi Pendirian PKR...

KUALA LUMPUR - Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali mengulangi...

Wany Nafi Individu Tak...

NAMA penyanyi Wany Hasrita semakin dikenali apabila muncul dengan single sulungnya menerusi Menahan...

Kereta Pencuri Terbakar, Lembu...

JERTIH - Cubaan dua lelaki mencuri seekor lembu bukan sahaja gagal kerana kereta...

Bakal Ada Kompleks Olahraga...

KUALA LUMPUR - Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan membina sebuah kompleks olahraga...

Imam Dilarang Beri Kuliah Kerana Saran PAS, UMNO Bekerjasama

KUALA LUMPUR – Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Besi, Roslan Ismail mendakwa dilarang daripada memberi kuliah agama di Surau Darussalam di Kampung Cacar Baru, Paka, Dungun, Terengganu disebabkan saranannya supaya PAS bekerjasama dengan UMNO.

Beliau mendakwa, arahan supaya beliau tidak lagi memberi kuliah di surau berkenaan dikeluarkan menerusi satu surat oleh Ahli Jawatankuasa Surau Darussalam pada 1 Oktober lalu.

Roslan yang juga bekas pemimpin PAS mendakwa, larangan itu berkemungkinan besar bermotifkan politik memandangkan beliau sering menyatakan bahawa PAS tidak boleh bersendirian dalam meneruskan agenda politiknya di negara ini kecuali bersama UMNO.

Surau kuliah

“Sepanjang tujuh tahun tinggal di sini saya menghabiskan setiap Isnin malam Selasa di Surau Darus Salam Paka memberi kuliah Maghrib. Percuma.


“Saya selalu nyatakan rasa hati ini kepada pimpinan dan juga melalui Facebook bahawa PAS tidak boleh bersendirian untuk merealisasikan agenda hudud,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Roslan yang juga Presiden Waris Malaysia turut melahirkan rasa kesal apabila mengetahui melalui perbincangan Whatssup surau itu ada segelintir jemaah sanggup tidak bersolat di surau itu jika beliau menjadi imam.

“Mungkin pandangan berbeza ini, saya menerima kecaman segelintir jamaah. Hari ini saya menerima surat penamatan sebagai pemberi kuliah di surau,” katanya. - MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori