Sunday, July 21, 2024

Creating liberating content

12 Pegawai, Anggota Polis...

GEORGETOWN - Seramai 12 pegawai dan anggota polis Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik...

Pahang Sedia Ambil Alih...

TIMBALAN Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata Kerajaan negeri Pahang sedia mengambil...

Chong Wei Dijangka Bertemu...

GOLD COAST – Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei mendapat bye pada...

Maut Bermain Bom Tangan

NAIROBI - Sekurang-kurangnya lima kanak-kanak terbunuh ketika bermain dengan bom tangan di sebuah...

Jerebu: Semua Sekolah Di Pahang, Tanjung Malim Tutup Isnin

PUTRAJAYA – Semua sekolah di Pahang dan kawasan Tanjung Malim, Perak diarah ditutup pada Isnin berikutan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU tidak sihat.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam kenyataan terbaharunya di sini memaklumkan keputusan itu dibuat berdasarkan pemantauan sehingga pukul 4 petang Ahad.

Pihak kementerian tersebut mendapati terdapat beberapa kawasan atau daerah lagi yang menunjukkan bacaan IPU sebagai tidak sihat.

Menurut portal Jabatan Alam Sekitar, setakat pukul 4 petang, Jerantut, Pahang mencatatkan bacaan IPU tidak sihat 119, manakala Tanjung Malim, Perak pada paras 150.

Terdahulu, pada sebelah pagi KPM mengumumkan semua sekolah di Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Sri Aman, Kuching dan Samarahan di Sarawak diarah ditutup.


Menurutnya, ia berikutan negeri dan bahagian terbabit mencatatkan bacaan IPU sangat tidak sihat (201-300) dan tidak sihat (101-200) pada Ahad.

Sehubungan itu, pihak jabatan pendidikan negeri, pejabat pendidikan daerah bagi negeri dan bahagian terlibat hendaklah memaklumkan kepada sekolah-sekolah dan ibu bapa di kawasan masing-masing mengenai penutupan itu dengan kadar segera. – BERNAMA

 

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori