Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Pegawai Penyiasat SPRM Dipenjara...

SHAH ALAM - Seorang pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dijatuhi hukuman...

Fitnah Antara Empat Cabaran...

KUALA LUMPUR - Fitnah yang dilemparkan pihak pembangkang adalah antara empat cabaran utama...

NBOS: Kad Diskaun 1Malaysia

KUALA LUMPUR - Kad Diskaun 1Malaysia (1MDC) dihasilkan bertitik tolak daripada pewujudan program...

Pahang Akan Teruskan Operasi...

PEKAN – Pahang akan teruskan usaha cegah maksiat seperti biasa, termasuk melalui serbuan...

JDT Sedia Pertahan Kejuaraan Liga Super

JOHOR BAHRU – Pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) sudah bersedia mempertahankan kejuaraan Liga Super musim ini, sekali gus layak beraksi pada Piala AFC buat kali kedua berturut-turut tahun depan.

Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkata beliau amat berpuas hati dengan persiapan pasukan berkenaan yang kini menjalani latihan di Australia.

Tunku Mahkota Johor itu berkata setiap pemain juga memberikan komitmen 200 peratus dan kesemua mereka menunjukkan tahap profesionalisme yang tinggi.

“Setiap tahun Liga Super menjadi keutamaan kerana ia membolehkan kita layak ke Piala AFC. Tapi, bagi saya menghuni (sekurang-kurangnya) tangga ketiga Liga Super dan mara ke separuh akhir Piala FA dan Piala Malaysia sudah mencukupi untuk saingan musim 2015. Jika menang, saya anggap satu bonus.

“Bagaimanapun, saya tidak ingin menjadikan kejuaraan perkara paling utama kerana yang lebih penting pembangunan bola sepak di negeri ini selain menjadikan PBNJ sebuah organisasi yang dikenali di seluruh dunia,” katanya pada sidang media di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, di sini hari ini.

Sementara itu, Tunku Ismail mengesahkan PBNJ bakal bekerjasama dengan kelab Liga Perdana Inggeris, Manchester City tidak lama lagi.

Tunku Ismail berkata wakil kelab berkenaan dijangka berkunjung ke negeri ini pada 12 Jan untuk bertemu dan berbincang dengan beliau.


Sebelum ini, PBNJ menjalinkan kerjasama dengan pasukan daripada kelab Bundesliga, Borrusia Dortmund yang bakal mengadakan perlawanan persahabatan dengan JDT pada Julai ini.

“Manchester City menyuarakan minat bekerjasama dengan PBNJ sama seperti kerjasama yang terjalin antara PBNJ dan Borrusia Dortmund. Kita akan tumpu kepada pembangunan bola sepak di sini terutama untuk pemain muda,” katanya.

Tunku Ismail berkata kedua-dua pasukan berkenaan juga akan melihat kerjasama lain yang boleh diwujudkan untuk kepentingan bersama bagi perancangan jangka panjang.

“Selain kedua-dua pasukan ini, kita juga mendapat maklum balas baik daripada kelab (La Liga Sepanyol) Valencia. Saya terharu kerana orang luar dapat melihat apa yang kita sedang usahakan untuk kemajuan bola sepak di sini,” katanya. – BERNAMA

  • Lagi berita berkaitan:
  • JDT

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori