Wednesday, June 26, 2024

Creating liberating content

Perintah Kawalan Pergerakan: Majoriti...

KUALA LUMPUR - Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa mulai hari ini dalam usaha...

Isteri Meroyan Mahu Terjun...

DALAM kejadian yang berlaku kira-kira jam 3 petang semalam di pusat beli belah Kuantan...

Bot, Kapal Layar Diletakkan...

JITRA - Polis Kedah akan bekerjasama dengan Jabatan Laut bagi membuat pemeriksaan rapi...

A Rahman Hassan, Fadilah...

WAH dalam diam-diam rupanya pelakon yang mempunyai wajah keibuan, Fadilah Mansor menjalin hubungan...

Hujan, Ribut Petir Hingga Ahad Di Kebanyakan Tempat

KUALA LUMPUR – Jabatan Meteorologi (MetMalaysia) meramalkan hujan dan ribut petir di beberapa kawasan di seluruh negara berterusan hingga Ahad ini.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Berdasarkan infografik MetMalaysia yang dikongsikan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) menerusi laman X, hujan dan ribut petir dijangka melanda beberapa negeri di Semenanjung yang meliputi pantai barat dan selatan serta di beberapa kawasan di Sarawak dan Sabah.

Ribut petir diramal berlaku di Kedah, Perak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor pada petang dan malam ini.

Di Sabah, ribut petir diramal berlaku di beberapa tempat seperti Pantai Barat, Tawau, Sandakan dan Kudat, selain hujan di kebanyakan tempat di Labuan, manakala di Sarawak hujan diramal berlaku di Kuching, Sarikei, Sibu, Mukah, Bintulu, Kapit, Miri dan Limbang.


Pada esok, hujan diramal di beberapa tempat seperti Kedah, Pulau Pinang dan Perak, manakala ribut petir diramal berlaku di beberapa tempat seperti, Pahang, Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

Bagi kawasan di Sabah, ribut petir diramal berlaku di pedalaman pantai barat, Tawau, Sandakan dan Kudat, selain beberapa tempat di Sarawak seperti Kapit, Bintulu, Miri dan Limbang.

Sementara itu pada Ahad, ribut petir diramal di beberapa tempat seperti Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor, Perlis, Kedah, Pahang dan Kuala Lumpur, manakala hujan di beberapa tempat di Sarawak seperti Sibu, Mukah, Kapit, Miri dan Limbang serta di Sabah yang melibatkan kawasan pantai barat Sandakan, Kudat, Labuan dan Tawau.

-Bernama

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori