Wednesday, June 26, 2024

Creating liberating content

Hadiah Untuk Labuan Sempena...

LABUAN - Penduduk Labuan menerima hadiah dalam bentuk diskaun dan pengecualian ke atas...

Jumlah Kes Aktif Covid-19...

PUTRAJAYA - Genap 17 hari pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sejak dikuatkuasakan...

Waspada SMS Penipuan Guna...

PUTRAJAYA - Orang ramai diminta berwaspada dan tidak terpedaya jika menerima khidmat pesanan...

Jenayah Kekerasan, Harta Meningkat...

KOTA BHARU - Kes jenayah kekerasan dan harta benda meningkat di Kelantan bermula...

Pakej Internet Berkelajuan Tinggi Untuk Sekolah Mulai 1 Julai

Kerajaan akan menyediakan pakej khas langganan internet jalur lebar talian tetap berkelajuan tinggi untuk dilanggan sekolah-sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mulai 1 Julai ini.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Menteri Komunikasi Fahmi Fadzil berkata pakej khas melalui pelaksanaan projek Point of Presence (PoP) itu akan menawarkan internet berkelajuan tinggi yang lebih stabil dengan harga lebih murah berbanding talian mudah alih.

“Perinciannya akan diumumkan (nanti), tetapi mulai 1 Julai sekolah-sekolah di bawah KPM, ada 10,000 sekolah, akan dapat memilih pakej-pakej internet lebih laju, lebih murah.


“Kerajaan berharap agar infrastruktur telekomunikasi yang disediakan ini dapat dimanfaatkan sebaiknya oleh rakyat khususnya di negeri Sabah untuk meningkatkan taraf hidup, melancarkan proses pengajaran dan pembelajaran, serta menerokai gaya hidup baharu yang lebih berkualiti,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada program tinjauan PoP di Menara Balimbang, Sekolah Kebangsaan Balimbang, Pulau Bum Bum, di Semporna, Sabah hari ini.

-Malaysia Kini

1 komen

  1. Hi Neat post There is a problem along with your website in internet explorer would test this IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori