Wednesday, April 24, 2024

Creating liberating content

Bekas Calon PRK Didakwa...

SEREMBAN: Seorang suri rumah yang juga bekas calon Bebas Pilhan Raya Kecil (PRK)...

Sri Lanka Pecah Rekod...

COLOMBO - Sri Lanka akhirnya berjaya memecahkan rekod dunia menerusi pokok Krismas yang...

Berang Dengan Akaun Palsu,...

LUMRAH sebagai seorang artis atau figura awam, adakalanya pasti perlu menghadapi 'perangai' manusia-manusia...

MAS Berharap MH370 Akhirnya...

KUALA LUMPUR - Malaysian Airline System Berhad (Pentadbir Dilantik) atau MAS berharap maklumat...

Wan Saiful Sekali Lagi Mohon Maaf, Ahmad Zahid Tarik Balik Usul

KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Wan Saiful Wan Jan sekali lagi memohon maaf secara terbuka kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Ibrahim susulan kenyataan yang dibuatnya di Dewan Rakyat minggu lalu.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Sambil mengakui kenyataan berkait isu korup yang dibuat pada 28 Februari ketika membahaskan Titah Diraja ditujukan kepada Anwar yang juga Ahli Parlimen Tambun, beliau turut menarik balik tuduhan tersebut.

“Saya menarik balik ayat dan kenyataan tersebut serta memohon maaf atas kenyataan yang dibuat. Saya dengan rendah diri juga memohon keampunan atas kekhilafan sekiranya menyentuh perihal Yang di-Pertuan Agong,” katanya di Dewan Rakyat di sini pada Selasa.

Terdahulu, Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Johari Abdul memberi peluang kepada Wan Saiful ‘membela diri’ sebelum membenarkan usul dikemukakan oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Johari bagaimanapun menerima permohonan maaf tersebut dan dalam masa sama meminta Ahmad Zahid turut berbuat demikian.

“Saya anggap ini episod yang telah berlalu. Jadi sekali lagi saya minta semua ahli Dewan Rakyat di sebaliknya kanan dan kiri untuk bergerak ke depan. Saya juga minta semua yang berhormat bincang masalah rakyat dengan lebih tertib dan lebih aman.


“Terima kasih kepada kepada wakil rakyat di sebelah kanan dan kiri. Saya tutup kes ini,” katanya.

Menerusi Aturan Urusan Mesyuarat (AUM) Dewan Rakyat pada Selasa, Ahmad Zahid dijadual mengemukakan usul supaya Wan Saiful digantung daripada perkhidmatan Majlis Mesyuarat selama enam bulan dari tarikh keputusan usul tersebut diluluskan.

Ia susulan tindakan ahli Parlimen pembangkang itu didakwa mengeluarkan sangkaan jahat terhadap Anwar, selain turut menggunakan nama Sultan Ibrahim bagi mempengaruhi Dewan Rakyat.

Susulan keputusan Johari itu, Ahli Parlimen Paya Besar, Datuk Mohd Shahar Abdullah bangkit meminta semua pihak mengambil iktibar daripada insiden berkenaan.

Dalam pada itu, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Hamzah Zainudin turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada Johari atas tindakan bijaksana yang diambilnya.

-Sinar Harian

2 KOMEN

 1. Ready to supercharge your website earnings?
  Imagine your brand’s message reaching contact forms across the globe, attracting millions of potential customers everywhere!
  With budget-friendly packages starting at under a hundred dollars, Our services are tailored to leave a lasting impression.
  Reach out via below email today to explore how you can generate more leads and boost sales instantly!

  Rick C.
  [email protected]

 2. Hello mynewshub.tv,

  I would like to discuss SEO!

  I can help your website to get on first page of Google and increase the number of leads and sales you are getting from your website.

  May I send you a quote & price list?

  Thanks & Regards,
  Paul S
  Sr SEO consultant
  http://www.Letsgetuoptimize.com
  Ph. No: 949-313-8897 (USA)

  If you don’t want me to contact you again about this, reply with “opt-out”

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori