Wednesday, April 24, 2024

Creating liberating content

Kedudukan Kerusi: BN Bincang...

Nilai : Barisan Nasional (BN) akan berbincang dengan rakan gabungan BN bagi menentukan...

Harga Pasaran Getah Malaysia...

KUALA LUMPUR – Pasaran getah Malaysia meningkat hari ini berikutan jangkaan peningkatan penghantaran...

PMUM Desak Pentadbiran UM...

KUALA LUMPUR - Tindakan biadab seorang graduan, Wong Yan Ke mengangkat plakad tertulis...

SRS Pantau Keselamatan Pada...

KUANTAN - Skim Rondaan Sukarela (SRS) yang diwujudkan di setiap kawasan perumahan sekitar...

Polis Belum Dapat Sahkan Pemilik Bagasi Berisi RM500,000 – KP Selangor

SHAH ALAM: Polis belum dapat mengesahkan sama ada bagasi berisi wang tunai lebih RM500,000 yang ditemukan di tempat letak kereta di sebuah pusat beli-belah di Damansara pada Rabu lalu adalah milik sebuah syarikat teknologi maklumat.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan, berkata selagi pengarah syarikat itu tidak tampil memberi keterangan, pihaknya tidak boleh mengesahkan status wang berkenaan dan ia tidak boleh dituntut atau diserahkan kepada mana-mana pihak.

“Kita ada terima laporan dari seorang individu yang mengaku pengarah sebuah syarikat teknologi maklumat dan mendakwa wang berkenaan milik syarikat itu, tetapi malangnya selepas beberapa hari, pengadu masih gagal hadir ke balai atas pelbagai alasan.

“Jadi kita masih belum dapat mengesahkan wang itu kepunyaan syarikat terbabit selagi pengadu tidak tampil memberi keterangan,” katanya selepas Perhimpunan Peringatan Hari Polis ke-217 peringkat Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di sini hari ini.

Hussein berkata, wang itu tidak boleh dituntut begitu sahaja tanpa pihak berkenaan memberikan bukti dan rekod yang jelas kepada pihak polis.

Media sebelum ini melaporkan, seorang pengawal keselamatan menemukan bagasi berisi wang tunai berjumlah lebih RM500,000 di tempat letak kereta di sebuah pusat beli-belah di Damansara.


Semalam, pengawal keselamatan berusia 30-an itu membuat laporan polis mengenai penemuan bagasi berwarna merah jambu dan putih bersaiz sederhana yang dijumpainya pada 8 pagi, 20 Mac lalu.

Berhubung perkembangan siasatan kes pukul seorang anggota polis hingga maut dua hari lalu, Hussein berkata keberadaan mangsa di sebuah pangsapuri di Taman Impian Indah, Kajang itu dipercayai untuk menziarahi ahli keluarga sebelum ditemukan maut.

Beliau berkata, siasatan mendapati anggota yang berkhidmat dengan Kontinjen Kuala Lumpur itu tinggal di Kuarters Polis Sungai Besi, Cheras dan sebelum menziarahi ahli keluarganya dipercayai berlaku pertengkaran antara mangsa dan isteri

“Tiada sebarang senjata dijumpai di lokasi kejadian dan orang awam yang mempunyai maklumat serta melihat kejadian diminta tampil untuk membantu siasatan,” katanya.

Semalam, lima lelaki berusia 19 hingga 23 tahun ditahan untuk membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Bernama-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori