Wednesday, April 24, 2024

Creating liberating content

Kes Bunuh Di Taman...

KUALA LUMPUR - Polis memburu empat lagi suspek bagi membantu siasatan kes kematian...

4 Anggota Kumpulan Sivaraam...

KUALA LUMPUR – Polis memberkas empat anggota kumpulan Sivaraam yang dikehendaki termasuk ketuanya...

Amanat Hari Kebangsaan Jawab...

KUALA LUMPUR - Amanat Hari Kebangsaan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun...

Tak Berani Kacau, Alyah...

SYAWAL yang dinantikan pastinya bertambah meriah diraikan apabila dapat berkumpul bersama sanak-saudara dan...

Haikal Jatuh Dalam Gelanggang, Kepala Terhentak Ke Lantai – Setiausaha Agung PESAKA

SEREMBAN: Pesilat Terengganu, Wan Muhammad Haikal Wan Hussin yang meninggal dunia di hospital di sini, awal pagi tadi, telah jatuh dalam gelanggang dan kepalanya terhentak ke lantai ketika menyertai pertandingan prapemilihan Sukan Malaysia (SUKMA) pada petang semalam, kata Setiausaha Agung Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA), Bibi Aishah Golbal Shah.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Bibi Aishah berkata, atlet berusia 21 tahun itu jatuh ketika sedang beraksi dalam pertandingan yang berlangsung di Dewan Komuniti Taman Coral Heights, Sikamat.

“Dia sedang beraksi dalam pertandingan… ketika itu, atlet ini sedang melakukan sapuan bawah, kemudian kepalanya terhentak ke lantai. Dia bangun semula tetapi rebah.

“Ketika di gelanggang itu, dia didapati tidak bernafas. Pihak kami dan pegawai perubatan cuba memberi bantuan pernafasan hingga ambulans datang untuk menghantarnya ke hospital.

“Saya dikhabarkan dia bernafas semula dan mendapat bantuan oksigen di hospital,” katanya ketika dihubungi Bernama.


Bagaimanapun, Bibi Aishah berkata, Hospital Tuanku Ja’afar memaklumkan bahawa Wan Muhammad Haikal meninggal dunia pada jam 1.20 pagi tadi, dan jenazah dibawa pulang ke Kampung Alur Selising, Jertih, Terengganu.

Beliau memaklumkan, pertandingan prapemilihan SUKMA bagi pencak silat itu membabitkan atlet dari 12 negeri, bermula Jumaat hingga hari ini.

“Berikutan kejadian itu, kami membatalkan semua kejohanan berlangsung bagi separuh akhir dan final, hari ini, bagi menghormati pemergian Allahyarham,” katanya.

Bernama-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori