Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Mangsa Tembakan Mati Dalam...

KUALA LUMPUR - Umat Islam yang mati akibat tembakan pengganas dalam serangan di...

Dua Keluarga Mangsa Kebakaran...

ALOR SETAR - Tahun Baru Maal Hijrah 1436 membawa sinar kepada dua keluarga...

Himpunan 355 Tindak Balas...

KUALA LUMPUR - Himpunan 355 di ibu negara pada 18 Februari ini merupakan...

Ibu Muda Terpaksa Duduk...

Tidak berhati perut! Itu yang mampu disimpulkan melalui satu kejadian yang berlaku melibatkan...

KPN Buat Lawatan Mengejut Ke IPD Kajang

PETALING JAYA: Berpegang kepada prinsip kepimpinan melalui teladan, Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain turun padang melakukan tinjauan bagi melihat sendiri penugasan dan operasi harian pegawai serta anggotanya di lapangan.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Semalam beliau mengadakan lawatan mengejut ke Pusat Kawalan Daerah (DCC), Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang, Selangor.

Menerusi video yang dimuat naik di laman sosial Polis Diraja Malaysia (PDRM) pagi tadi, beliau yang hanya mengenakan pakaian kasual itu tiba di IPD berkenaan tanpa pegawai pengiring.

Tan Sri Razarudin dilihat memeriksa log tugasan, selain memberikan nasihat serta teguran kepada pegawai dan anggota yang bertugas.


Ia termasuk mengingatkan mereka untuk sentiasa komited dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan, disamping mengutamakan keselamatan diri ketika bertugas.

“Selamat bertugas kepada semua, bertugas dengan baik, jaga keselamatan, jaga diri. Jaga harta kerajaan juga, selain untuk jaga masyarakat,” katanya menerusi radio mudah alih pegangan tangan atau walkie-talkie yang menghubungkan kepada semua petugas PDRM IPD Kajang di lapangan.

Sementara itu, di ruangan komen pula ramai yang memuji tindakan beliau turun padang melihat penugasan PDRM, meskipun ketika cuti Tahun Baharu Cina.

BHonline-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori