Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

Bulan Kesiapsiagaan Bencana Nasional...

PUTRAJAYA - Bulan Kesiapsiagaan Bencana Nasional akan diadakan pada Oktober setiap tahun bagi...

Rafizi Bakal Kecewakan Penyokong...

Penyokong PH kelihatan amat bersemangat dan teruja selepas bekas Ahli Parlimen Pandan, Rafizi...

AirAsia Mulakan Penerbangan KL-Maldives...

KUALA LUMPUR - AirAsia akan memulakan penerbangan terus tiga kali seminggu laluan Kuala Lumpur-Maldives...

VIDEO: Adik Ni Kata,...

MUSIM persekolahan yang baru bermula menyaksikan ramai ibu bapa memuatnaik gambar dan video gelagat...

Rakyat Tolak Naratif Politik PN – Khaled Nordin

JOHOR BAHRU – Kemenangan calon Kerajaan Perpaduan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram bukti rakyat menolak politik sentimen yang dimainkan Perikatan Nasional (PN) selama ini.

[100 PRODUK HALAL TAIWAN BOLEH DIDAPATI DI 50 KEDAI 7-ELEVEN SELURUH NEGARA]

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, rakyat termasuk pengundi Melayu sedar bahawa kesederhanaan dan kepelbagaian kaum adalah langkah terbaik memaju dan memakmurkan negara ini.

Menurut beliau, sokongan masyarakat pelbagai kaum terhadap Kerajaan Perpaduan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan membolehkan pentadbiran negara ini berjalan dengan lancar.

“Bagi UMNO, kita akan terus berusaha gigih untuk berdepan segala sentimen dibuat PN kerana ia boleh merosakkan perpaduan dalam negara. Kita bersyukur dan gembira kerana rakyat pilih bersama perpaduan, pilih kesederhanaan dan kerajaan pelbagai kaum, mereka pilih kerajaan yang boleh bawa kemajuan secara baik dan rasional.

“Ini bukti pendekatan menggunakan sentimen agama dan kaum tidak diterima rakyat di negara ini,” katanya dalam sidang akhbar yang diadakan di Bilik Gerakan Utama Jentera PH di Taman Dahlia, di sini malam tadi.


Sementara itu, Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Seri Mohamad Sabu pula memberitahu, kerjasama erat antara Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) telah terbukti dengan kemenangan di kedua-dua PRK tersebut.

“Kemenangan yang dicapai ini adalah hasil daripada kerjasama dan keyakinan antara semua parti dalam kerajaan, khususnya PH dan BN. Saya ucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri yang turun berkempen beberapa kali, termasuklah kepimpinan PH dan BN lain yang turut bersama-sama,” ujarnya.

Pengerusi DAP Johor, Liew Chin Tong pula berkata, kemenangan tersebut merupakan kemenangan buat rakyat Malaysia yang memilih politik sederhana dan bukan ekstrem.

-Kosmo Online

Kategori

Leave a Reply