Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

Pembangkang Wujud Sentimen Kebencian...

LUMUT - Sentimen kebencian terutama terhadap kerajaan dalam masyarakat ketika ini terjadi disebabkan...

Mahasiswa Perlu Kekang Ancaman...

KUALA NERUS - Mahasiswa perlu memainkan peranan penting bagi mengekang penularan ancaman militan...

Peguam: Pengampunan Diraja Adalah...

Pengampunan diraja terhadap bekas tentera yang dihukum oleh Mahkamah Tentera adalah satu hak...

Kekerapan Operasi Tren ERL...

PUTRAJAYA – Bermula 1 Ogos ini, perkhidmatan rel khas KLIA Ekspres dan KLIA...

Rakyat Tolak Naratif Politik PN – Khaled Nordin

JOHOR BAHRU – Kemenangan calon Kerajaan Perpaduan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram bukti rakyat menolak politik sentimen yang dimainkan Perikatan Nasional (PN) selama ini.

[100 PRODUK HALAL TAIWAN BOLEH DIDAPATI DI 50 KEDAI 7-ELEVEN SELURUH NEGARA]

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, rakyat termasuk pengundi Melayu sedar bahawa kesederhanaan dan kepelbagaian kaum adalah langkah terbaik memaju dan memakmurkan negara ini.

Menurut beliau, sokongan masyarakat pelbagai kaum terhadap Kerajaan Perpaduan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan membolehkan pentadbiran negara ini berjalan dengan lancar.

“Bagi UMNO, kita akan terus berusaha gigih untuk berdepan segala sentimen dibuat PN kerana ia boleh merosakkan perpaduan dalam negara. Kita bersyukur dan gembira kerana rakyat pilih bersama perpaduan, pilih kesederhanaan dan kerajaan pelbagai kaum, mereka pilih kerajaan yang boleh bawa kemajuan secara baik dan rasional.

“Ini bukti pendekatan menggunakan sentimen agama dan kaum tidak diterima rakyat di negara ini,” katanya dalam sidang akhbar yang diadakan di Bilik Gerakan Utama Jentera PH di Taman Dahlia, di sini malam tadi.


Sementara itu, Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Seri Mohamad Sabu pula memberitahu, kerjasama erat antara Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) telah terbukti dengan kemenangan di kedua-dua PRK tersebut.

“Kemenangan yang dicapai ini adalah hasil daripada kerjasama dan keyakinan antara semua parti dalam kerajaan, khususnya PH dan BN. Saya ucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri yang turun berkempen beberapa kali, termasuklah kepimpinan PH dan BN lain yang turut bersama-sama,” ujarnya.

Pengerusi DAP Johor, Liew Chin Tong pula berkata, kemenangan tersebut merupakan kemenangan buat rakyat Malaysia yang memilih politik sederhana dan bukan ekstrem.

-Kosmo Online

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori