Sample Page Title

JOHOR BAHRU: Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Johor, Mohd. Hairi Mad Shah menawarkan diri untuk bertanding jawatan Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO pada pemilihan kali ini.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Beliau yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru berhasrat untuk meneruskan kesinambungan usaha menaikkan imej Pemuda sebagai sayap penting dalam parti.

“Saya rancang dengan restu keluarga, pucuk pimpinan di peringkat bahagian, negeri dan Pusat khususnya Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki cuba menawarkan diri sebagai calon Naib Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan kali ini.

“Saya akan berusaha memastikan Pemuda terus menjadi sayap yang lantang bersuara demi kepentingan rakyat,” katanya kepada pemberita hari ini.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan baru-baru ini dilaporkan berkata, pemilihan dan mesyuarat UMNO melibatkan 191 bahagian dan 22,000 cawangan diadakan bermula 1 Februari hingga 18 Mac ini.

Mesyuarat dan pemilihan bagi jawatankuasa cawangan Wanita, Pemuda dan Puteri cawangan berlangsung hingga 26 Februari ini, manakala mesyuarat perwakilan dan Pemilihan Jawatankuasa UMNO Bahagian serta Pemilihan Ahli MKT UMNO akan diadakan serentak di seluruh negara pada 18 Mac depan.


Mesyuarat Perwakilan dan Pemilihan Jawatankuasa Wanita UMNO, Pergerakan Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian bersama Pemilihan EXCO Wanita, EXCO Pergerakan Pemuda dan EXCO Pergerakan Puteri UMNO Pusat akan diadakan serentak di seluruh negara pada 11 Mac.

Mohd. Hairi yang juga Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Pembangunan Usahawan, Koperasi dan Sumber Manusia negeri berkata, difahamkan pemilihan bagi jawatan itu akan melibatkan tiga hingga empat penjuru termasuk anak bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak iaitu Datuk Mohd. Nazifuddin.

Mohd. Hairi memberitahu, percubaan itu adalah satu langkah dalam karier politiknya selepas dilantik sebagai Ketua Pemuda UMNO Johor dan Exco Kerajaan Negeri.

“Bagi saya, bukan menolak untuk bertanding jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, sebaliknya saya ukur baju di badan sendiri. Biarlah saya bertatih dahulu dengan menawarkan diri untuk posisi Naib Ketua Pemuda UMNO,”katanya.

Jawatan Naib Ketua Pemuda UMNO disandang oleh Shahril Sufian Hamdan sebelum digantung oleh parti selama enam tahun.

UtusanOnline-

Kategori

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Terkini

Kerajaan Ambil Maklum Perkembangan Dua Rakyat Malaysia Di Tahanan Guantanamo

PUTRAJAYA: Kerajaan mengambil maklum berhubung perkembangan perbicaraan membabitkan dua suspek militan rakyat Malaysia yang...

JDT Mahu Jadi Penakluk Satu Dekad

PETALING JAYA: Keghairahan Johor Darul Ta’zim (JDT) untuk terus menguasai bola sepak tempatan tidak...

Menghendap Kini Jadi Kesalahan Jenayah

Kuala Lumpur: Dewan Rakyat, semalam, meluluskan pindaan ke atas Kanun Keseksaan dan Kanun Acara...

RUU Akta Keterangan Saksi Kanak-Kanak (Pindaan) 2023 Diluluskan

KUALA LUMPUR: Dewan Rakyat hari ini meluluskan Rang Undang-undang (RUU) Akta Keterangan Saksi Kanak-Kanak...

Elak Makan Ikan Buntal Yang Tidak Diketahui Jenis – Jabatan Perikanan

KUALA LUMPUR: Jabatan Perikanan menasihati orang ramai supaya mengelak daripada memakan ikan buntal tidak...

Ahmad Zahid Terima Peletakan Jawatan Sulaiman

BENTONG: Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengesahkan sudah menerima surat peletakan...

Niat Sindiket Ah Long Buat ‘Onar’ Pada Hari Raya Terbantut

SHAH ALAM : “Selesaikan hutang atau hari raya nanti saya buat lebih teruk.”Ikuti Mynewshub: TelegramDemikian...