KUALA LUMPUR : Ketua UMNO Bahagian Tambun, Datuk Aminuddin Md Hanafiah, diberikan tanggungjawab besar menentang Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim apabila sah diumumkan sebagai calon kerusi Parlimen Tambun di Perak pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).
Ikuti Mynewshub: Telegram
Selain Anwar, Aminuddin juga akan berdepan penyandang Parlimen Tambun, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang juga Timbalan Presiden BERSATU.
Kerusi panas Bagan Datuk pula masih dipertahankan oleh penyandangnya yang juga Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
Ahmad Zahid yang mula memenangi kerusi Parlimen itu sejak 1995 dijangka bertembung dengan bekas Ketua Penerangan PKR, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin.
Bagi kerusi Pasir Salak, bekas Timbalan Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun dipertaruhkan BN bagi menggantikan penyandangnya, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman yang digugurkan kali ini.
-Berita Harian


