Monday, July 22, 2024

Creating liberating content

Video: ‘Abang’ Balas Balik...

AWAS! Video ini akan membuatkan anda mengalami kemurungan sepanjang hari Selasa yang indah...

Kecoh Jurujual Cedera Diserang...

SEORANG jurujual cedera di muka, jari dan badan selepas diserang tiga individu termasuk...

Imigresen Kelantan Patahkan Cubaan...

KOTA BHARU - Jabatan Imigresen Malaysia Kelantan berjaya mematahkan cubaan menyeludup empat pendatang...

Mayat Lelaki Indonesia Dibuang...

KUALA KANGSAR: Mayat seorang lelaki warga Indonesia ditemukan dalam tangki najis di belakang...

Najib Tak Pernah Minta Kes Digugurkan, Hanya Perlu Keadilan – Mohd. Zaid

PETALING JAYA – Peguam cara Datuk Seri Najib Tun Razak, Datuk Mohd. Zaid Ibrahim menegaskan bahawa selama beliau membantu bekas Perdana Menteri itu dalam mengendalikan prosiding rayuan akhir kes penyelewengan dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd, Najib tidak pernah meminta untuk kesnya digugurkan.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Mohd. Zaid menerusi satu hantaran video yang dikongsikan anak Najib, Nooryana Najwa Najib di Instagram miliknya malam tadi memaklumkan bekas Perdana Menteri itu hanya mahukan keadilan sewajarnya.

“Datuk Seri Najib tak pernah mengarah saya peguamnya atau menyuruh sesiapa sahaja untuk mencari jalan agar kerajaan campur tangan dalam kesnya (kes SRC).

“Tidak pernah dia (Najib) meminta untuk kita cari jalan supaya dapat mempengaruhi keputusan hakim, tidak pernah dia meminta mencari jalan untuk menarik balik tuduhan terhadapnya,” katanya.


Beliau juga menegaskan sekali lagi bahawa segala dakwaan yang diperkatakan oleh segelintir individu di luar sana adalah sekadar fitnah dan tidak adil sama sekali.

Tambah Mohd. Zaid, Najib hanya meminta pihak peguamnya terutama Firma guaman, Tetuan Zaid Ibrahim Suflan TH Liew & Partners (ZIST) melakukan dua perkara iaitu meyakinkan mahkamah agar membenarkan bukti baharu yang beliau terima ditunjukkan.

“Dalam satu sampul surat, dua bulan lalu. Bukti yang menunjukkan Hakim Mohd. Nazlan yang membicarai kes beliau ada kepentingan yang bercanggah dengan kemampuan dia sebagai seorang hakim untuk mengendali kes ini,” jelasnya.

-Kosmo Online

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori