Sunday, April 14, 2024

Creating liberating content

PAS Johor Gesa Tindakan...

JOHOR BAHRU - PAS Johor menggesa pihak berkuasa bertindak tegas terhadap mereka yang...

Singapura Pun Turun Kadar...

SINGAPURA - Pihak Berkuasa Pengangkutan Darat Singapura (LTA) mengumumkan bermula 1 April, bayaran...

New Zealand Hantar Pasukan...

AUCKLAND : Perdana Menteri New Zealand, Jacinda Ardern mengarahkan polis dan tentera menyertai...

Senggara Segera Tembok Kompleks...

KUANTAN - Dinding Kompleks Teruntum di tingkat empat di sini yang runtuh  semalam akibat tangki airnya pecah perlu disenggara secepat...

Budak 5 Tahun Maut Jatuh Dari Tingkat 9 Flat Sri Sabah

KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun meninggal dunia selepas dipercayai terjatuh dari balkoni dapur di tingkat sembilan flat perumahan Sri Sabah, dekat sini hari ini.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Zam Halim Jamaluddin berkata, Pusat Kawalan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Cheras menerima maklumat daripada orang awam berkenaan kejadian seorang kanak-kanak terjatuh dari flat pada pukul 11.54 pagi.

“Bertindak atas maklumat, sepasukan anggota polis telah pergi ke tempat kejadian dan dimaklumkan bahawa mangsa telah dibawa ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) oleh ibunya.

“Siasatan awal pihak polis mendapati kanak-kanak perempuan yang berusia lima tahun dipercayai terjatuh dari tingkat sembilan (balkoni dapur) rumahnya sekitar pukul 9.30 pagi.

“Difahamkan ketika kejadian, ibu dan adik mangsa turut berada di rumah berkenaan namun, ibunya tidak menyedari bahawa mangsa berada di dapur rumah semasa kejadian,” ujarnya dalam kenyataan hari ini.


Menurutnya, mangsa yang merupakan warga tempatan telah dibawa ke HCTM namun, disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan hospital berkenaan.

Jelas beliau, siasatan lanjut masih diteruskan bagi mengenal pasti punca kematian mangsa.

Zam Halim turut menasihati orang ramai agar sentiasa mengawasi anak-anak dengan baik supaya tidak berlakunya perkara-perkara yang tidak diingini seumpama kes berkenaan.

Kosmo-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori