Sunday, July 21, 2024

Creating liberating content

Panjat ‘Ipoh’: ‘Kami Akui...

LAPAN remaja yang memanjat papan tanda ikonik 'Ipoh' hari ini tampil memohon maaf...

Pasar Raya Kuwait Boikot...

BANDAR RAYA KUWAIT – Sebuah pasar raya di Kuwait mengeluarkan semua produk keluaran...

Myanmar: Sebuah Israel Dalam...

BANYAK persamaan antara rejim Zionis di Israel dan kerajaan Myanmar. Satu di Asia...

Gambar: Sekitar Majlis Resepsi...

SEMALAM berlangsung meriah majlis resepsi perkahwinan heroin drama Teman Lelaki Upahan, Siti Elizad...

JPP Jangka 10,000 Daftar Pencalonan Pemilihan Cabang PKR

SHAH ALAM – Jawatankuasa pemilihan Parti (JPP) menjangkakan pendaftaran pencalonan pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) 2022 di 222 cabang seluruh negara yang bermula Jumaat mencecah sehingga 10,000.

Ikuti Mynewshub: Facebook,TwitterTikTokTelegram, Instagram

Pengerusi Jawatankuasa pemilihan Parti (JPP), Dr Zaliha Mustafa berkata, sehingga Sabtu, lebih 5,000 pendaftaran pencalonan telah dilakukan dan Selangor merupakan negeri yang mendapat sambutan memberangsangkan.

“Sehingga Jumaat, lebih 2,000 pendaftaran dilakukan dan sehingga kini sebanyak 5,100 pendaftaran telah dilakukan di seluruh negara. Paling tertinggi adalah di negeri Selangor,” katanya kepada Sinar Harian pada Sabtu.

Pada Khamis, Zaliha memaklumkan bahawa pencalonan bagi pemilihan PKR 2022 bermula pada Jumaat hingga Ahad melibatkan jawatan di peringkat cabang seluruh negara.


Jelas beliau, pencalonan tersebut dilaksanakan secara dalam talian dan serentak dengan itu kempen pemilihan secara rasmi bermula.

Mengulas lanjut, beliau berkata, kebanyakan mereka membuat permohonan secara dalam talian melalui aplikasi Adil yang telah dilancarkan awal Februari lalu berbanding datang ke pusat pencalonan.

“Kita buka pusat pencalonan di setiap negeri sehingga jam 6 petang dan bagi mereka yang kurang faham boleh pergi ke pusat untuk melakukan pendaftaran,” katanya.

-Sinar Harian

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori