Wednesday, June 19, 2024

Creating liberating content

Gambar: Terkejut Ular Sawa...

HARI ini, beberapa keping gambar memaparkan seekor ular sawa keluar dari motosikal giat...

Liga M: Tiada Penaja,...

KOTA BHARU - Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) berkemungkinan menarik diri daripada Liga...

2 Lagi Exco Pahang...

KUANTAN - Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benta, Datuk Seri Mohd Soffi Razak...

ESSCOM Tahan 20 PATI...

LAHAD DATU - Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) menahan 20 pendatang...

1,020 Mangsa Banjir Di Sembilan PPS

SHAH ALAM – Seramai 1,020 mangsa banjir masih ditempatkan di sembilan pusat pemindahan sementara (PPS) di Selangor setakat jam 8 pagi Rabu.

Portal Bencana Pusat Kawalan Bencana Negara (NDCC) melaporkan, Masjid Putra Height mencatatkan jumlah tertinggi mangsa dipindahkan di PPS negeri ini.

Menurut NDCC, seramai 288 mangsa daripada 74 keluarga dipindahkan ke masjid itu sejak Isnin lalu.

“Seramai 196 mangsa daripada 52 keluarga lagi dipindahkan ke Dewan Camelia Putra Height dan 148 mangsa daripada 38 keluarga ditempatkan di Dewan Kenanga Seksyen 28 Shah Alam,” lapor portal terbabit.

Portal itu turut memaklumkan, seramai 111 mangsa daripada 30 keluarga pula dipindahkan ke Sekolah Kebangsaan (SK) Kota Warisan, manakala seramai 109 mangsa daripada 28 keluarga lagi di Dewan MPS, Kampung Melayu Seri Kundang.


“Selebihnya 102 mangsa daripada 31 keluarga ditempatkan di Sekolah Kebangsaan (SK) Puchong Indah dan seramai 29 mangsa daripada tujuh keluarga pula di Dewan Dr Orang Ramai Sri Permata.

“Dewan Orang Ramai Kampung Bukit Changgang pula merekodkan seramai 25 mangsa daripada tujuh keluarga dan 12 mangsa daripada tiga keluarga lagi di Kompleks Penghulu Mukim Cheras, Batu 10,” kata portal itu.

Selain itu, sebanyak 10 PPS yang dibuka merangkumi lima daerah yang terjejas iaitu Gombak, Hulu Langat, Kuala Langat, Petaling dan Sepang.

-Sinar Harian

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori