Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Gambar Sekitar Majlis Sambutan...

PELAKON Memey Suhaiza menyambut hari lahirnya yang ke-28 pada 25 Mac dan satu...

KL Ke Pulau Pinang...

KUALA LUMPUR - Menteri Pembangunan Usahawan, Redzuan Md Yusof berkata, perjalanan dari Kuala...

Cukup-Cukuplah Drama Politik –...

KUALA LUMPUR - Cukup-cukuplah berpolitik, masa untuk perangi COVID-19 habis-habisan.Itu lah mesej jelas...

Pelan Baharu Pembangunan Pendidikan...

BANGI - Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) 2015-2025, dijangka diumumkan menjelang akhir...

Tun M Tulis Surat Kepada Pengundi Johor

PUTRAJAYA : Tun Dr. Mahathir Mohamad menyeru kepada semua pengundi Johor untuk membuat pilihan terbaik pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor kerana setiap undi menentukan parti mana yang akan menerajui kerajaan negeri itu.

Mesej itu disampaikan bekas Perdana Menteri itu dalam satu surat kepada pengundi Johor hari ini.

Beliau berpandangan, kesan PRN Johor ini kepada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) amat besar dan tidak boleh diambil ringan walaupun wujud perasaan dalam kalangan pengundi bahawa ia tidak akan memberi kesan apa-apa, tidak kira siapa yang berjaya menerajui negeri.

Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) itu tetap membangkitkan bahawa PRN tersebut dirancang kumpulan yang dikenali sebagai kluster mahkamah dan kleptokrat dari UMNO.

“Tujuan mereka ialah untuk memperkukuhkan kedudukan mereka di negeri-negeri sebagai langkah awal sebelum PRU-15.

“Perancangan mereka ialah apabila menang di pilihan raya umum nanti, mereka akan dapat mengguna kedudukan untuk menyelesai kes-kes salah guna kuasa, pencurian wang dan harta rakyat,” katanya.


Dr. Mahathir turut maklum ada pengundi yang berkata bahawa kumpulan kluster mahkamah dan kleptokrat tidak bertanding di dalam PRN Johor.

“Memang benar, tetapi mereka yang bertanding di atas tiket UMNO dan Barisan Nasional akan memberi kekuatan kepada kluster mahkamah dan kleptokrat.

“Jadi amatlah penting pilihan yang dibuat, selain memberi kebaikan kepada rakyat, tidak akan merugikan bangsa, agama dan tanah air,” katanya.

PRN Johor akan menjadi medan untuk penampilan sulung Pejuang selepas memutuskan untuk tidak bertanding dalam PRN Melaka pada November lalu kerana berpendirian itu bukan masa sesuai untuk mengadakan sebarang pilihan raya kerana negara masih lagi berdepan dengan risiko penularan Covid-19.

-Utusan Online

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori