Thursday, December 7, 2023

Creating liberating content

Bantuan Makanan Diterbang Dengan...

JERTEH - Sembilan pesawat digerakkan dari Pangkalan Udara Gong Kedak di sini untuk...

Pegawai Pemasaran Didakwa Rogol...

KUALA LUMPUR - Seorang pegawai pemasaran sebuah syarikat swasta mengaku tidak bersalah di...

Daesh: Guru Silat Dipenjara...

KOTA BHARU - Seorang guru silat, yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan militan...

Banjir Di Melaka Semakin...

MELAKA - Banjir di Melaka semakin surut apabila bilangan mangsa menurun kepada hanya...

UMNO Sedia Hadapi PRN Johor

KUALA LUMPUR: UMNO bersiap sedia untuk menghadapi pilihan raya negeri (PRN) Johor jika Dewan Undangan Negeri (DUN) dibubarkan dalam waktu terdekat, kata Presidennya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Katanya, jentera pilihan raya UMNO di Johor juga bersiap sedia menghadapi kemungkinan berlaku PRN Johor jika desas-desus mengenainya menjadi kenyataan.

“Kesiapsiagaan jentera kita adalah dengan melakukan pendekatan operasi di beberapa tempat serta dilihat menerusi kejayaan beberapa PRN lalu.

“Bukan sesuatu di luar kebiasaan PRN Johor untuk kami menyertainya,” katanya ketika ditanya mengenai kesediaan UMNO bertanding PRN Johor.

Terdahulu, Ahmad Zahid menerima memorandum ‘Notice of Liability’, bantahan terhadap Akta 342 daripada Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan gabungan badan bukan kerajaan (NGO) di Ibu Pejabat UMNO, Menara Dato Onn, hari ini.


Media sebelum ini melaporkan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO memberi lampu hijau kepada parti itu untuk bersiap sedia menghadapi PRN Johor bagi mencari mandat baharu mendirikan kerajaan lebih stabil berbanding majoriti satu kerusi ketika ini.

Kerajaan Johor ketika ini memiliki majoriti tipis satu kerusi menerusi 28 DUN berbanding 27 di blok pembangkang dan dianggap ‘goyah’ selepas kematian bekas Menteri Besar yang juga Ahli DUN (ADUN) Kempas, Allahyarham Datuk Osman Sapian.

Barisan Nasional (BN) pada PRN Melaka November lalu memenangi 21 daripada 28 kerusi DUN, sekali gus meyakinkan UMNO untuk menghadapi PRN Johor.

BHonline-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori