Monday, September 25, 2023

Creating liberating content

Koperal Dicederakan Lelaki Bawa...

BUKIT MERTAJAM - Seorang anggota polis mengalami luka dan bengkak pada kaki kanan...

Along Raja Lawak Dakwa...

SEBELUM ini, Along Raja Lawak atau lebih dikenali sebagai Along Cham didakwa telah...

Perlindungan Harta Intelek Lebih...

KUALA LUMPUR - Syarikat Malaysia dan entiti antarabangsa akan dapat memfailkan hak milik...

PBNJ Akan Hormati Keputusan...

KUALA LUMPUR - Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) akan menghormati sebarang keputusan...

Sindiket Tumpas, Dadah RM1.5 Juta Dirampas

KUALA LUMPUR: Polis menumpaskan sindiket pengedaran dadah selepas merampas pelbagai jenis bahan terlarang itu bernilai RM1.51 juta dan menahan tiga individu pada Selasa lalu.

Menerusi Ops Hurricane pada jam 8.40 malam, sepasukan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Kuala Lumpur menahan suspek lelaki berusia antara 26 hingga 45 tahun di kawasan parkir sebuah pasar raya di Jalan Klang Lama dan sebuah kondominium di Puchong.

Timbalan Ketua JSJN Kuala Lumpur, Superintendan Mohd Shokri Abdullah, berkata turut dirampas ketamin seberat 26.1 kilogram (kg) bernilai RM1.43 juta, heroin (28 gram/ RM9,800) dan 4,800 pil ekstasi (1.48 kg/ RM72,000), selain wang tunai RM2,280.

Katanya, siasatan awal mendapati sindiket itu beroperasi sejak sebulan lalu dan menjadikan unit kondominum sebagai tempat penyimpanan dadah sebelum diedarkan kepada pembeli.

“Kondominium itu mempunyai kawalan keselamatan ketat dengan kadar sewaan seunit sebanyak RM1,700 sebulan.

“Jumlah keseluruhan rampasan dadah mampu dibekalkan kepada seramai 57,056 pengguna. Ia dipercayai untuk pasaran tempatan yang terdiri daripada pelanggan di sekitar Lembah Klang,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Suspek direman enam hari hingga Isnin ini mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 yang membawa hukuman gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.

Orang ramai mempunyai maklumat berkaitan boleh menyalurkannya kepada JSJN Kuala Lumpur menerusi WhatsApp di talian 012-2087222 yang beroperasi 24 jam sehari.

BHonline-

Kategori

Leave a Reply