Sample Page Title

PETALING JAYA : Pelakon, Afdlin Shauki menyelar tindakan biadap seorang peminat pasukan Manchester City yang secara tiba-tiba menghinanya di Facebook.

Individu dikenali sebagai Nor Hafiz itu mencetuskan kemarahan Afdlin selepas menghina fizikal pelakon itu di ruangan komen.

“Saya tak kisah pasukan awak dekat atas ke apa ke tetapi bila kau panggil aku ‘gemuk’ di media sosial, walaupun aku gemuk, kau dah melakukan satu jenayah.

“Jadi kawan-kawan dia kata dia tak takut polis lah, minta tolong kalau ada abang-abang polis yang baca ini, minta tolong tegakkan undang-undang, awak nak famous (terkenal) beb, sekarang awak akan jadi famous!,” tulisnya di Instagram (IG).

Terdahulu, pengguna FB tersebut telah melayangkan penghinaaan di ruangan komen salah satu entri pelakon berkenaan di media sosial itu.

Bagaimanapun, tidak lama selepas itu, Afdlin menerusi IGnya memaklumkan bahawa Nor Hafiz secara peribadi telah tampil memohon maaf diatas tindakan dangkalnya itu.

“Okay, terima kasih Nor Hafiz kerana meminta maaf. Saya pun tak nak memperbesar-besarkan isu ni. Cukup sebagai peringatan untuk kita semua yang body shaming is not okay.

“Nak kutuk pasukan bola tu biasalah, itu sebahagian daripada keseronokan menjadi penyokong. Tapi body shaming salah dari segi undang-undang. Terima kasih Hafiz kerana anda sangat cakna dengan situasi ini,” tulisnya.

-Utusan Online

Kategori

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Terkini

Kanada Berisiko Dilanda Taufan Fiona Hari Ini

KANADA: Hujan lebat dan angin kencang yang dibawa Taufan Fiona sudah melanda Bermuda yang...

Varian Baharu Omicron, BF.7 Dikenal Pasti

WASHINGTON – Saintis-saintis menemui satu lagi varian terbaharu Covid-19 yang bermutasi menjadi lebih kebal...

Bayi Perempuan Baru Lahir Ditinggalkan Di Atas Jalan Raya

KENINGAU: Seorang bayi perempuan yang baru lahir dan masih bertali pusat ditemui ditinggalkan di...

Lelaki Panah Anjing Hingga Mati Dicari Polis

PETALING JAYA: Polis sedang mengesan individu yang bertindak membunuh anjing terbiar dengan menembaknya dengan...

Antara Setiakawan Tok Mat Dan “Poster Boy” BN

Tiada siapa boleh mempertikaikan semangat setiakawan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Mohamad...

‘Datin’ Isteri Bekas Ahli Perniagaan Maut Dibunuh

SEREMBAN – Seorang wanita warga emas bergelar ‘Datin’ maut selepas dipercayai bergelut dengan suspek...

PM Cipta Sejarah Ucap Dalam BM Pada Perhimpunan PBB

New York : Enam puluh lima tahun selepas seorang pemimpin negara bernama Ismail mencipta...