Sample Page Title

WOW! Ini bukan “Fake News” ya adik-adik, kakak-kakak, abang-abang. Ini kisah benar. Jangan khuatir tiada siapa akan “ter-scam” dengan mempercayai berita ini.

Ini beritanya. Sesiapa yang menebus inisiatif kredit e-Belia RM150 menggunakan ShopeePay bermula 1 Jun hingga 22 Julai 2021 akan diberi ganjaran tambahan berupa baucar bernilai RM500 guaranteed.

Sukar untuk dipercayai bukan. Siapa saja sudi beri kita baucar RM500 dengan begitu mudah. Boleh digunakan untuk membeli pelbagai barangan berkualiti pada harga rendah di Shopee. 

Namun Shopee menjanjikannya. Anda tebus sahaja kredit e-Belia pemberian kerajaan itu menggunakan ShopeePay automatik akan diberi baucar sebanyak itu. 

Ibarat dapat duit atas duit. Tebus ewallet RM150 dapat RM500 hanya di ShopeePay. Ini juga bermaksud nilai sebenar yang bakal anda peroleh dengan menebus kredit e-Belia adalah RM650. 

Lumayan betul. Tetapi sebelum bercerita lebih lanjut tentang baucar RM500 yang bakal anda terima daripada Shopee itu bermula 1 Jun itu, seeloknya kita tahu apakah kredit e-Belia? 

Kredit e-Belia adalah salah satu inisiatif oleh Kerajaan Persekutuan di bawah Program Belia seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2021 pada tahun lalu. 

Ia bertujuan meringankan beban kewangan selain menggalakkan perbelanjaan secara tanpa tunai dalam kalangan belia serta pelajar sepenuh masa di institut pengajian tinggi tempatan berdaftar. 

Sebab itu program itu hanya untuk mereka yang berumur 18 sehingga 20 tahun atau pelajar sepenuh masa di peringkat diploma atau SKM4 dan ke atas di institusi pengajian tinggi awam dan swasta. 

Setiap pemohon yang layak boleh menuntut RM150 dalam bentuk kredit e-tunai. Tempoh tuntutan kredit tersebut adalah dari 1 Jun sehingga 22 Julai 2021 di ShopeePay.

Ok. Berbalik kepada cerita awal sudah pasti platform paling menarik untuk anda semua menebus kredit e-Belia adalah di ShopeePay.

Kerana hanya Shopee menawarkan ganjaran baucar bernilai RM500 kepada belia yang menebus kredit e-Belia RM150 menggunakan ShopeePay.

Menurut Shopee, ganjaran RM500 itu antaranya meliputi:

  • 6x RM10 Free Shipping Voucher,
  • 8x RM10 Coins Cashback Voucher dengan perbelanjaan minimum RM10,
  • 10x RM5 Mall Seller Voucher,
  • 60x RM5 ShopeePay Voucher,
  • YES Prepaid Voucher (40 GB + SIM) bernilai RM50. 

Jelas Shopee, pemberian ganjaran tambahan RM500 itu juga merupakan usaha berterusan Shopee menggalakkan perbelanjaan secara tanpa tunai dalam kalangan orang ramai. 

Baucar bernilai RM500 itu akan dikreditkan secara harian dan baucar oleh Shopee tersebut boleh digunakan dalam tempoh sebulan selepas ia dikreditkan ke dalam akaun Shopee penerima.


Justeru kepada semua golongan belia negara berusia berusia antara 18 sehingga 20 tahun. 

Atau pelajar sepenuh masa di peringkat diploma atau SKM4 dan ke atas di institusi pengajian tinggi awam dan swasta. 

Jangan lupa inisiatif kredit e-Belia yang diumumkan kerajaan semasa pembentangan Belanjawan 2021 sudah boleh ditebus mulai 1 Jun ini. 

Dan pastinya anda tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapat baucar bernilai RM500 guaranteed dengan menebusnya di ShopeePay sekarang. 

Kerana dalam masa yang sama anda boleh mengambil kesempatan daripada Shopee 6.6 Jualan Hebat yang sedang berlangsung sehingga 6 Jun 2021. 

Menikmati penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM6 dan potongan harian 66% bermula sekarang sehingga 6 Jun ini. Meriah bukan!

Tetapi ingat. Pendaftaran untuk kredit e-Beliau itu hanya sehingga 22 Julai 2021. Oleh itu jangan lambat-lambat untuk mendaftar supaya tidak terlepas peluang. 

Shopee turut memberi baucar eksklusif untuk pembaca Mynewshub:

Guna kod Shopee: [ NEWS15 ] untuk menikmati diskaun RM15 dengan perbelanjaan RM0 sekarang, sah untuk pengguna baru Shopee sahaja dari sekarang hingga 22 Julai.
*Tertakluk pada terma & syarat

Jom Shopee sekarang!

Shopee eBelia : https://shopeemy.onelink.me/356033421/ShopeeEBELIA2021MYNEWSHUB

Shopee 6.6 Jualan Hebat : https://shopeemy.onelink.me/356033421/Shopee66AwesomeSale2021MYNEWSHUB

Kategori

Artikel Berkaitan

Terkini

Armizan Letak MA63 Sebagai Antara Agenda Utama

Kota Kinabalu : Datuk Armizan Mohd Ali beri komitmen akan meletakkan agenda berteraskan Perjanjian...

Lee Zii Jia Kembali Ke BAM

PETALING JAYA : Ibarat sirih pulang ke gagang, perseorangan lelaki No. 2 dunia, Lee...

Tubuh Segera RCI Siasat Perbelanjaan RM600 Bilion – Isham Jalil

Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MT) Umno, Isham Jalil menyokong penuh cadangan menubuhkan Suruhanjaya Siasatan...

Zahid Beritahu Muhyiddin Berhenti Meroyan, Belajar Hormati Keputusan Agong

KUALA LUMPUR : Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi membidas Pengerusi Perikatan Nasional (PN),...

Gempa Bumi Landa Jawa Barat, Tiada Amaran Tsunami

JAKARTA: Gempa bumi berukuran 6.4 pada skala Richter melanda Garut di Jawa Barat, hari...

Harap Tok Mat Selesaikan Isu Kebajikan Veteran Tentera

GOMBAK - Persatuan Veteran Angkatan Tentera Tidak Berpencen Malaysia (PVATTBM) berharap Menteri Pertahanan, Datuk...

Op Ekzos Bising: 96 Saman Dikeluarkan

SEREMBAN: Tindakan pemilik motosikal mengubah suai ekzos sehingga mengeluarkan bunyi bising antara 96 saman...