Sample Page Title

WOW! Ini bukan “Fake News” ya adik-adik, kakak-kakak, abang-abang. Ini kisah benar. Jangan khuatir tiada siapa akan “ter-scam” dengan mempercayai berita ini.

Ini beritanya. Sesiapa yang menebus inisiatif kredit e-Belia RM150 menggunakan ShopeePay bermula 1 Jun hingga 22 Julai 2021 akan diberi ganjaran tambahan berupa baucar bernilai RM500 guaranteed.

Sukar untuk dipercayai bukan. Siapa saja sudi beri kita baucar RM500 dengan begitu mudah. Boleh digunakan untuk membeli pelbagai barangan berkualiti pada harga rendah di Shopee. 

Namun Shopee menjanjikannya. Anda tebus sahaja kredit e-Belia pemberian kerajaan itu menggunakan ShopeePay automatik akan diberi baucar sebanyak itu. 

Ibarat dapat duit atas duit. Tebus ewallet RM150 dapat RM500 hanya di ShopeePay. Ini juga bermaksud nilai sebenar yang bakal anda peroleh dengan menebus kredit e-Belia adalah RM650. 

Lumayan betul. Tetapi sebelum bercerita lebih lanjut tentang baucar RM500 yang bakal anda terima daripada Shopee itu bermula 1 Jun itu, seeloknya kita tahu apakah kredit e-Belia? 

Kredit e-Belia adalah salah satu inisiatif oleh Kerajaan Persekutuan di bawah Program Belia seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2021 pada tahun lalu. 

Ia bertujuan meringankan beban kewangan selain menggalakkan perbelanjaan secara tanpa tunai dalam kalangan belia serta pelajar sepenuh masa di institut pengajian tinggi tempatan berdaftar. 

Sebab itu program itu hanya untuk mereka yang berumur 18 sehingga 20 tahun atau pelajar sepenuh masa di peringkat diploma atau SKM4 dan ke atas di institusi pengajian tinggi awam dan swasta. 

Setiap pemohon yang layak boleh menuntut RM150 dalam bentuk kredit e-tunai. Tempoh tuntutan kredit tersebut adalah dari 1 Jun sehingga 22 Julai 2021 di ShopeePay.

Ok. Berbalik kepada cerita awal sudah pasti platform paling menarik untuk anda semua menebus kredit e-Belia adalah di ShopeePay.

Kerana hanya Shopee menawarkan ganjaran baucar bernilai RM500 kepada belia yang menebus kredit e-Belia RM150 menggunakan ShopeePay.

Menurut Shopee, ganjaran RM500 itu antaranya meliputi:

  • 6x RM10 Free Shipping Voucher,
  • 8x RM10 Coins Cashback Voucher dengan perbelanjaan minimum RM10,
  • 10x RM5 Mall Seller Voucher,
  • 60x RM5 ShopeePay Voucher,
  • YES Prepaid Voucher (40 GB + SIM) bernilai RM50. 

Jelas Shopee, pemberian ganjaran tambahan RM500 itu juga merupakan usaha berterusan Shopee menggalakkan perbelanjaan secara tanpa tunai dalam kalangan orang ramai. 

Baucar bernilai RM500 itu akan dikreditkan secara harian dan baucar oleh Shopee tersebut boleh digunakan dalam tempoh sebulan selepas ia dikreditkan ke dalam akaun Shopee penerima.


Justeru kepada semua golongan belia negara berusia berusia antara 18 sehingga 20 tahun. 

Atau pelajar sepenuh masa di peringkat diploma atau SKM4 dan ke atas di institusi pengajian tinggi awam dan swasta. 

Jangan lupa inisiatif kredit e-Belia yang diumumkan kerajaan semasa pembentangan Belanjawan 2021 sudah boleh ditebus mulai 1 Jun ini. 

Dan pastinya anda tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapat baucar bernilai RM500 guaranteed dengan menebusnya di ShopeePay sekarang. 

Kerana dalam masa yang sama anda boleh mengambil kesempatan daripada Shopee 6.6 Jualan Hebat yang sedang berlangsung sehingga 6 Jun 2021. 

Menikmati penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM6 dan potongan harian 66% bermula sekarang sehingga 6 Jun ini. Meriah bukan!

Tetapi ingat. Pendaftaran untuk kredit e-Beliau itu hanya sehingga 22 Julai 2021. Oleh itu jangan lambat-lambat untuk mendaftar supaya tidak terlepas peluang. 

Shopee turut memberi baucar eksklusif untuk pembaca Mynewshub:

Guna kod Shopee: [ NEWS15 ] untuk menikmati diskaun RM15 dengan perbelanjaan RM0 sekarang, sah untuk pengguna baru Shopee sahaja dari sekarang hingga 22 Julai.
*Tertakluk pada terma & syarat

Jom Shopee sekarang!

Shopee eBelia : https://shopeemy.onelink.me/356033421/ShopeeEBELIA2021MYNEWSHUB

Shopee 6.6 Jualan Hebat : https://shopeemy.onelink.me/356033421/Shopee66AwesomeSale2021MYNEWSHUB

Kategori

Artikel Berkaitan

Terkini

SIAPAKAH ANGGOTA PAC?

Sebelum kita beriya-iya membawang mengenai isu "kapal dah bayar tetapi tak dapat" seharusnya kita...

ISU KAPAL LCS: KEGAGALAN KEDUA RAFIZI HASUT RAKYAT

Memang tugas Rafizi Ramli menghasut rakyat. Apatah lagi dia kini Timbalan Presiden PKR. Jika...

4,684 Kes Baru, 11 Lagi Kematian

Sebanyak 4,684 kes baru Covid-19 dilaporkan semalam, menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak 4,705,824.Ikuti Mynewshub: TelegramJumlah kes...

Penubuhan Suruhanjaya Bebas Tatakelakuan Polis Sia-Sia, Bertindan – TI-M

KUALA LUMPUR : Transparency International Malaysia (TI-M) tidak bersetuju dengan penubuhan Suruhanjaya Bebas Tatakelakuan...

Kesatuan Eropah Seru Ketegangan Gaza Dihentikan

BRUSSELS - Kesatuan Eropah (EU) pada Sabtu menggesa semua pihak agar mengelakkan sebarang tindakan...

Kartel Dadah Mexico Balut Mayat Seperti Mumia

BANDAR RAYA MEXICO – Anggota-anggota sebuah kartel dadah dilaporkan membunuh dua orang, membalut mangsa...

Pelajar Tingkatan Satu Ditahan, Curi Tabung Surau

Ampang Jaya : Tindakan seorang pelajar tingkatan satu dan rakannya mencuri tabung di sebuah...