Tuesday, June 25, 2024

Creating liberating content

Terlibat Kemalangan, Jaa Tetap...

DEMI merealisasikan impian untuk berjumpa dengan bintang tersohor Shah Rukh Khan (SRK), penyampai...

Amboi! Murid Ugut Tarik...

ALAHAI... Sepucuk surat yang dipercayai ditulis seorang murid sekolah rendah menjadi tular di...

2 Anak Kambing Mata...

RANTAU PANJANG - "Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku," kata Sahabudin Muhamad,...

Ayu Dilarang Bertemu Suami

GUA MUSANG - Kanak-kanak 11 tahun yang berkahwin dengan peraih getah berusia 41...

Jenazah Ayahanda Tengku Permaisuri Selangor Selamat Dikebumi

SHAH ALAM – Jenazah ayahanda Tengku Permaisuri Selangor, Abdul Rahman Baba yang meninggal dunia awal pagi tadi pada usia 89 tahun selamat dikebumi di Makam Diraja Shah Alam, Seksyen 5 dekat sini pada jam 2.45 petang tadi.

Jenazah Allahyarham tiba di makam diraja pada 1.30 tengah hari selepas dimandi dan dikafankan di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah. Solat jenazah dilakukan di masjid sama selepas waktu zuhur.

Turut berangkat ke upacara pengebumian itu ialah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, Tengku Permaisuri Norashikin dan Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

Hadir sama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang juga bekas Menteri Besar Selangor; Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari dan Pemangku Datuk Bandar Shah Alam, Mohd Rashidi Ruslan.

Abdul Rahman meninggal dunia kerana sakit tua di kediamannya di Seksyen 13 pada 3.40 pagi.


Terdahulu, Amirudin dalam kenyataan hari ini turut mengucapkan salam takziah kepada Sultan Sharafuddin dan Tengku Permaisuri Norashikin.

“Patik mewakili seluruh rakyat Selangor mendoakan semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat oleh Allah SWT, diampunkan dosa dan ditempatkan dalam kalangan mukmin yang soleh serta mendapat husnul khatimah. Al-Fatihah,” katanya. – BERNAMA

Kategori