Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Lelaki Kurung Wanita Gara-Gara...

JOHOR BAHARU - Gara-gara cintanya ditolak, seorang lelaki tempatan berusia 34 tahun mengikat...

Ruffedge Tak Melatah Dikritik

KUALA LUMPUR - Sebagai artis berpengalaman, Ruffedge sentiasa terbuka menghadapi kritikan, malah mengambilnya...

Keputusan Penjarakan Saf Bukan...

BAGAN SERAI : Keputusan penjarakan saf solat bukan 'saja-saja' dibuat oleh kerajaan sebaliknya...

Program Khas Haji Tajaan...

KUALA LUMPUR – Program Khas Haji tajaan Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak...

Tak Mustahil PKP Akan Dilaksana Semula

KUALA LUMPUR – Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang mengenakan sekatan ketat untuk rakyat bergerak dengan banyak sektor perniagaan tidak dibenarkan operasi mungkin akan dilaksana semula.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata perkara itu tidak mustahil dilakukan jika tahap pematuhan rakyat masih rendah terhadap peraturan dan prosedur operasi standard (SOP) ketika Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

MATI PUCUK? DAPAT RAWATAN SEGERA… KLIK

Katanya, rakyat kini seolah-olah menganggap tempoh PKPB seperti sudah tiada undang-undang dikenakan dengan sebahagian mereka bebas bergerak ke sana sini, malah ada yang bebas membawa anak kecil ke pasar raya.

“Saya ingin memberikan peringatan bahawa PKPB bukan boleh kekal sebagai PKPB, malah dia boleh diperketatkan semula. Ia bergantung kepada kepatuhan rakyat yang diberi sedikit kelonggaran.

“Kalau banyak ketidakpatuhan, tidak mustahil PKP diperkenalkan semua. Ia bergantung kepada pematuhan rakyat. Jika tidak, kita mungkin akan kembali kepada PKP yang membataskan pergerakan kita. Kita harap kita dapat tamatkan PKPB dan bebas,” katanya pada sidang media di Putrajaya hari ini. – BH Online

Kategori