Tuesday, July 16, 2024

Creating liberating content

Pulau Pinang Bincang Projek...

GEORGE TOWN - Kerajaan Pulau Pinang akan membincangkan mengenai beberapa projek penting yang...

Pembangkang ‘Sepakat’ Berbaju Putih...

KUALA LUMPUR - Walaupun dikatakan bukan dirancang, kehadiran wakil rakyat dari blok pembangkang...

Sultan Ibrahim Murka, Mahu...

JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar murka dan kesal terhadap...

Pekerja McDonald `Permainkan’ Gelandangan...

Tindakan seorang pekerja McDonald di Detroit yang memalukan seorang gelandangan dengan mengumpan lelaki...

PKPD: Penduduk Diminta Beri Kerjasama Jalani Saringan

PUTRAJAYA – Kerajaan meminta penduduk yang kini berada di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) untuk bertenang dan memberi kerjasama sepenuhnya kepada petugas dari Kementerian Kesihatan dan mematuhi arahan dari pihak berkuasa.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata saringan kesihatan COVID-19 akan dijalankan oleh pihak kementerian kepada penduduk berkenaan.

MATI PUCUK? DAPAT RAWATAN SEGERA… KLIK

Semalam kerajaan umumkan melaksanakan PKPD di kawasan Pasar Jalan Othman, Petaling Jaya, Selangor iaitu bermula semalam hingga 23 Mei ini yang membabitkan 2,900 penghuni kediaman dan premis perniagaan. Keputusan itu dibuat selepas ada 26 kes positif di situ.

“Kerajaan meminta supaya mereka ini untuk bertenang dan ikut arahan yang ditetapkan, bantuan makanan termasuk barangan basah akan disalurkan oleh kerajaan kepada mereka yang terbabit,” katanya dalam sidang media yang disiarkan secara langsung di sini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah semalam berkata pihaknya menjangka akan mengambil masa 10 hari untuk membuat saringan COVID-19 kepada penduduk sekitar Pasar Jalan Othman, Petaling Jaya. – BH Online

Kategori