Wednesday, December 6, 2023

Creating liberating content

3 Maut, 1 Cedera...

TORONTO - Tiga orang terbunuh dalam pembunuhan yang mungkin membabitkan penggunaan busur silang,...

Tak Salah Puji Nik...

KUALA LUMPUR - Tidak salah pelbagai pujian dilemparkan ke atas Allahyarham Datuk Seri...

Kes Terbaru Difteria Libatkan...

KUALA LUMPUR - Satu lagi kes terbaru difteria dilaporkan berlaku di Perak melibatkan...

PDRM Longgar Syarat Kemasukan...

KUALA LUMPUR - Warga Malaysia bukan Bumiputera yang layak kini boleh mengisi kekosongan...

Tuduh KPN Menipu, Polis Rekod Keterangan Lokman Adam

KUALA LUMPUR – Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Lokman Noor Adam hadir ke Bukit Aman untuk direkod keterangan susulan dakwaannya yang menuduh Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador menipu berkenaan siasatan kes penyebaran video intim membabitkan seorang menteri Kabinet.

Lokman ketika ditemui pemberita berkata, beliau tetap dengan dakwaannya bahawa Ketua Polis Negara tidak bercakap benar.

“Beliau (Abdul Hamid) tidak layak menjadi Ketua Polis Negara kerana tidak berkata benar tentang dapatan forensik CyberSecurity.

“Berlaku penyembunyian hasil dapatan contoh DNA daripada tilam tersebut. Banyak benda boleh diekstrak sebagai asid deoksiribonukleik (DNA) seperti peluh, kuku dan bulu roma,” dakwanya ketika ditemui pemberita di pekarangan Bukit Aman di sini hari ini.

Lokman sebelum ini mencabar Abdul Hamid mengambil tindakan ke atas bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan Cabang Santubong, Haziq Abdullah Abdul Aziz kerana membuat laporan palsu.


Katanya, gesaan itu susulan kenyataan akhbar Abdul Hamid sebelum ini yang mengesahkan pelaku dalam video intim mengaitkan Haziq dengan seorang menteri kanan Kabinet adalah negatif.

“Maknanya Haziq sebelum ini memberi keterangan palsu dan saya cabar Ketua Polis Negara untuk ambil tindakan ke atas Haziq kerana memfitnah seorang menteri kanan,” dakwa Lokman sebelum ini.

Pada 18 Julai lalu, Abdul Hamid mengesahkan kebarangkalian video intim tersebut tulen adalah tinggi, namun hasil analisis menerusi proses pengecaman wajah adalah negatif dan tidak dapat mengaitkan pelaku di dalam video tersebut dengan individu yang dikaitkan. – Sinar Harian

Kategori