Saturday, May 18, 2024

Creating liberating content

Yusri Che Lah Letak...

KUALA LUMPUR: Jodoh bekas pemain kebangsaan Yusri Che Lah bersama Skuad Projek FAM-MSN...

Ketua Unit Agensi Kerajaan...

GEORGETOWN - Seorang ketua unit sebuah agensi kerajaan di Pulau Pinang direman selama...

Haramkan Makan Dan Jual...

KOTA KINABALU - Menjual atau makan telur penyu perlu diharamkan di seluruh negara,...

Wanita Perlu Terlibat Perkasa...

TELUK INTAN – Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menyeru...

Waktu Operasi Kaunter Tiket ETS, Intercity Dilanjutkan

KUALA LUMPUR – Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) akan melanjutkan waktu operasi kaunter sehingga jam 10.30 malam untuk pembelian tiket awal bagi Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) dan tren Intercity berkuatkuasa hari ini.

Menurut kenyataan KTMB, pertukaran waktu operasi melibatkan 14 kaunter di Lembah Klang iaitu Pelabuhan Klang, Klang, Shah Alam, Subang Jaya, Kepong Sentral, Kepong, Sungai Buluh, Rawang, Tanjung Malim, Kuala Kubu, Batang Kali, Serdang, dan Kajang.

Perubahan jadual itu turut melibatkan tiga kaunter di Wilayah Utara iaitu Padang Besar (5 pagi-10.30 malam), Arau (5.30 pagi-10.30 malam) dan Parit Buntar (6 pagi-10.30 malam).

Waktu operasi kaunter bagi pembelian tiket awal perkhidmatan tren ETS dan Intercity sebelum ini adalah pada jam 8.30 pagi hingga 6.30 petang sahaja.

Perubahan jadual waktu itu juga melibatkan perkhidmatan kaunter di KL Sentral yang akan beroperasi dari 5.30 pagi hingga 12.30 malam dan Kuala Lumpur (6.45 pagi hingga 10.10 malam) manakala waktu operasi di Alor Setar, Sungai Petani, Bukit Mertajam, Butterworth dan Taiping dikekalkan seperti biasa.

Pengguna boleh mendapatkan keterangan lanjut berhubung waktu operasi kaunter bagi kedua-dua perkhidmatan tren itu dengan menghubungi Pusat Panggilan KTMB di talian 03-2267 1200. – BERNAMA

  • Lagi berita berkaitan:
  • ETS

Kategori