Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

Lionel Messi Cedera, Jurulatih...

PEMAIN sensasi, Lionel Messi direhatkan buat sementara waktu selepas mengalami kecederaan di bahagian...

VIDEO: Biadap… Jurulatih Tendang...

Satu rakaman video yang menaikkan kemarahan ramai orang mengenai tindakan kurang ajar yang...

Ibu 52 Tahun Masih...

SYDNEY – Kebanyakan ibu hanya beri susu badan eksklusif selama 6 bulan atau paling...

Tiada Masalah Bekalan Vaksin...

PUTRAJAYA - Tiada masalah dari segi bekalan vaksin untuk menangani wabak bronkitis berjangkit...

UMNO Akan Dedah Bukti Duit Parti Di Mahkamah

TUNTUT… Pihak UMNO akan mendedahkan segala bukti di mahkamah apabila tiba masa sesuai berhubung tuntutan wang parti yang dirampas polis di sebuah apartmen di ibu negara sebelum ini.

Menurut Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, pihaknya menghormati pandangan polis dan kerajaan mahu membatalkan tuntutan parti berhubung wang yang dirampas di Pavilion Residences pada Jun lalu.

Bagaimanapun, Ketua Pembangkang itu ketika ditemui media di lobi Parlimen pada Selasa menjelaskan bahawa parti tersebut akan menyerahkan kepada pihak mahkamah untuk membuat keputusan.

“Kita akan kemukakan di mahkamah nanti apabila tiba waktunya. Apa pun, kita akan ikut proses perundangan berikutnya termasuk membawa kes ini ke mahkamah dan biar mahkamah yang memutuskannya,” katanya.

Semalam, Peguam Kanan Persekutuan, Mohammad Sallehuddin Md. Ali berkata kerajaan akan memfailkan permohonan untuk membatalkan saman oleh UMNO berhubung tuntutan wang disita berjumlah RM116.7 juta.


Ia dirampas daripada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan UMNO menuntut wang berkenaan segera dipulangkan kerana beliau merupakan mantan presiden parti yang bertanggungjawab terhadap dana itu.

Selain jumlah itu yang diisytihar polis, UMNO turut menuntut RM43 juta lagi yang dipercayai hilang selepas mendakwa keseluruhan jumlah wang dirampas polis sebenarnya berjumlah RM160 juta. – Agensi/Mynewshub.TV

Kategori