Wednesday, December 6, 2023

Creating liberating content

Agong Harap Kerjasama Malaysia-UK...

LONDON - Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berharap kerjasama...

Pendaftaran GST Meningkat Setakat...

KUALA LUMPUR - Bilangan syarikat yang berdaftar untuk Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST)...

Dua Lelaki Terlibat Kes...

JOHOR BAHRU - Polis menahan seorang penganggur kerana dipercayai terlibat dengan kegiatan mencuri...

Billboard Bebas Anwar Lebih...

KUALA LUMPUR - Pemasangan billboard atau papan iklan besar Bebaskan Anwar yang begitu banyak di...

Perarakan Dan Perlumbaan Bot Di Sungai Kelantan Meriah

KOTA BHARU – Sambutan Bulan Kebangsaan di Kelantan meriah dengan perarakan 61 bot berhias Jalur Gemilang menyusuri Sungai Kelantan sejauh 10 kilometer hari ini.

Disertai ratusan belia dan petugas pelbagai agensi kerajaan, semua bot berkenaan mula berarak dari Menara Tinjau, Tambatan Diraja pada jam 3 petang ke Lembah Sireh di sini sebelum berakhir di jeti yang sama, empat jam kemudian.

Selain perarakan, suasana tambah meriah apabila golongan belia menampilkan bakat masing-masing dalam perlumbaan bot bagi menyemarakkan sambulan Bulan Kemerdekaan ke-61.

Presiden Persatuan Kelab Belia Malaysia (MAYC), Mohd Syahbuddin Hashim berkata sukan perlumbaan itu dilihat mampu mencungkil bakat anak muda di samping memperkenalkan kawasan tarikan pelancongan di sepanjang sungai berkenaan.

“Secara tidak langsung, ia dapat mengangkat nama Sungai Kelantan yang telah lama sepi dari aktiviti dan program sebegini dengan tarikan pengunjung yang ramai,” katanya.


Majlis atas inisiatif MAYC itu dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Kelantan, Wan Roslan Wan Hamat ,

Hadir sama Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kelantan, Nazili Mahmood dan Pengarah Pejabat Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) Kelantan, Mohd Aidil Afizie Daud. – BERNAMA

  • Lagi berita berkaitan:
  • bot

Kategori