Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

Gurauan `Kasar’ Lelaki Terhadap...

Mungkin ini gurauan paling kejam terhadap seorang wanita. Bayangkan Jenny Davies, 22 sudah...

Usah Pandang Rendah Bakat...

PETALING JAYA - Pelakon Cristina Suzanne berharap kemenangan sebagai Pelakon Harapan di Festival...

Tiada Tekanan Untuk Abu...

PUTRAJAYA - Tiada tekanan dari mana-mana pihak untuk Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah...

Mat Razi Angkat Sumpah...

KOTA BHARU - Mat Razi Mat Ail, 48, daripada Barisan Nasional (BN) yang...

Pelajar Kurang Mampu Nikmati Diskaun Jakel

DISKAUN sehingga 50 peratus bagi setiap item kelengkapan hari raya di Jakel Trading Sdn. Bhd. (Jakel) cawangan Sabah khas buat pelajar sekolah berlatar belakang keluarga kurang berkemampuan.

Lapor akhbar tempatan, syarikat gedung fabrik itu telah menaja 24 pelajar Sekolah Sukan Malaysia Sabah (SSMS) yang kurang berkemampuan ketika membeli-belah di gedung tersebut hari ini.

Pengurus Jakel cawangan Sabah, Muhammad Aizad Shamsuddin berkata, program kerjasama dengan warga SSMS ini telah memilih pelajar di kalangan yatim piatu dan fakir miskin bagi mendapat potongan ekslusif tersebut.

“Tajaan ini merupakan tahun keempat kami menjalinkan kerjasama dengan warga SSMS membawa pelajar yang kurang berkemampuan untuk membeli-belah di Jakel.

“Pihak Jakel menawarkan potongan diskaun sehingga 50 peratus bagi setiap item kelengkapan hari raya di gedung kami. Program CSR ini akan terus dilaksanakan untuk berkongsi kegembiraan perayaan Aidilfitri,” katanya di Program Sumbangan Hari Raya SSMS bersama Jakel di Jakel Silk House Kota Kinabalu di sini hari ini.

Pihaknya sangat berbesar hati kerana dapat membantu para pelajar yang kurang berkemampuan mendapatkan pakaian sempena hari raya Aidilfitri sekali gus memberi kegembiraan buat mereka.


Sementara itu, penyelaras program merangkap guru akademik SSMS, Hafizah Abdul Rahim berkata, kesemua pelajar berusia antara 11 hingga 17 tahun dipilih berdasarkan kriteria yang ditetapkan.

“Keutamaan kita ialah dalam kalangan pelajar dengan pendapatan isi rumah bulanan tidak melebihi RM1,000, kategori yatim piatu dan mereka yang memerlukan,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, SSMS menerima dana daripada persendirian saban tahun pelaksanaan program yang sama sejak empat tahun lalu. – MYNEWSHUB.CC/MIZE

Kategori