Sunday, May 19, 2024

Creating liberating content

” Saya Buat Doa...

“SAYA memang merancang untuk buat majlis bulan ini, tapi bukan majlis resepsi seperti...

19 Lokasi Pokok Tumbang...

Kuala Lumpur : Beberapa kenderaan dan bangunan rosak selain laluan terhalang akibat pokok...

Video: Hukum Kalau Masih...

PASTI ramai antara kita yang masih ragu-ragu dengan status puasa jika terus makan...

Lelaki Kini Tak Minat...

PRAGUE - Kajian terbaharu pasukan penyelidik Universiti Charles di sini mendedahkan bahawa bentuk payudara...

Potong Gaji: Tiada Perancangan Setakat Ini

SEREMBAN – Kerajaan Negeri Sembilan setakat ini tidak ada perancangan untuk membuat pemotongan gaji sebanyak 10 peratus dalam kalangan barisan exco di negeri ini seperti yang disyorkan Ketua Umum Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menteri Besar, Aminuddin Harun berkata ini adalah kerana jumlah gaji barisan Exco Negeri Sembilan adalah diperingkat pertengahan berbanding negeri lain yang memperoleh gaji yang lebih tinggi.

“Setakat ini saya pertahankan…sebab kena lihat Negeri Sembilan tidak seperti negeri lain yang mana gaji barisan Exconya lebih tinggi.

Untuk negeri yang tinggi gajinya mungkin syor ini adalah baik tetapi tidak di Negeri Sembilan,” katanya selepas mempengerusi Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri di sini, hari ini.

Ketua Umum PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini mengesyorkan agar kerajaan negeri di bawah Pakatan Harapan (PH) disaran mengambil langkah sama seperti Kerajaan Pusat yang memotong gaji anggota Jemaah Menteri sebanyak 10 peratus, sebagai langkah mengelakkan amalan boros, bermegah dan protokol yang berlebihan. – BERNAMA

Kategori