Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

Mesyuarat MKT UMNO Terima...

KUALA LUMPUR - Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO pada malam Jumaat memaklumkan...

COVID-19: Tsunami ‘Mangsa’ Jika...

PUTRAJAYA - Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah, sekali lagi merayu...

Pelan Kontingensi Air Di...

NIBONG TEBAL : Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) dijangka mula melaksanakan Pelan...

Jawatan PM: Mahathir Tidak...

KUALA LUMPUR - Seorang ahli politik veteran hari ini menggambarkan Dr. Mahathir Mohamad...

DAP Bakal Guna Perpecahan Melayu Tewaskan Melayu!

KUALA LUMPUR – Umat Islam negara ini diingatkan supaya berhati-hati dengan strategi licik DAP telah sampai kekemuncak yang mereka impikan sejak sekian lama dalam usaha memerintah negara ini.

Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa berkata, kemuncak taktik DAP bagi menguasai Malaysia yang mereka impikan, namun sukar dilaksanakan sebelum ini adalah “Menggunakan Kayu Untuk Menumbangkan Kayu”.

Jelas beliau, strategi “Menggunakan Kayu Untuk Menumbangkan Kayu” yang sangat diidamkan DAP itu bermaksud menggunakan perpecahan Melayu untuk menewaskan Melayu.

“Sejak sekian lama politik Malaysia menyaksikan pertarungan utama antara DAP-PAS-BN dan DAP tidak dapat menguasai Melayu… Kini tidak lagi. Kesempatan datang bergolek depan mata.

“Mereka (DAP) berpeluang menyembunyikan (logo) `Roket’ yang selama ini dikenali Anti-Islam menyelinap di bawah (logo) Parti Keadilan Rakyat (PKR),” katanya dalam satu kenyataan di Facebook.


Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh berkata, melalui strategi itu, tugas DAP adalah cuma mengekalkan kerusi Cina mereka, meletakkan calon Melayu DAP dan membiarkan Melayu berpecah.

Justeru, beliau mengingatkan mengundi logo PKR dalam Pilihan Raya Umum (PRU) kali ini bermaksud menobatkan DAP yang berselindung disebalik Tun Dr. Mahathir Mohamad yang sedang terdesak. -MYNEWSHUB.CC

Kategori