Monday, July 22, 2024

Creating liberating content

PRN: Marah ‘Haram’ Masuk...

KUCHING - Akhirnya sesuatu agak dibimbangi kerajaan Sarawak benar-benar menjadi kenyataan apabila seorang...

Video Guru Tadika Rotan...

SEBUAH video yang memaparkan sekumpulan murid tadika dipaksa beratur di luar kelas dan...

Jumlah Individu Hidap Penyakit...

PEKAN - Jumlah individu yang dikesan menghidap penyakit mental di Pahang dalam tempoh...

Lara Alana Punya Kolon...

REZEKI seolah-olah tidak pernah putus untuk si cilik milik pasangan pelakon dan pengacara...

Dulu IG Femes Kini Selebriti Hijabista

TIDAK dinafikan Live IG dan Insta Story menjadi trend terkini untuk berkongsi aktiviti di media sosial baik di kalangan selebriti sehinggalah kepada pemimpin negara.

Walaupun perkongsian dalam platform media sosial bersifat bebas namun jika dibuat secara berstrategi ia akan memberi impak yang berkesan dalam menyampaikan maklumat.


Skill perkongsian maklumat di Instagram antara diberi keutamaan dalam program Hijabista yang bawakan oleh produk kecantikan Maydan dan disiarkan dalam program Assalamualaikum@9 pada setiap Rabu dan Khamis jam 9 pagi.

Sesi perkongsian ilmu yang berlangsung antara Maydan dan peserta Hijabista baru-baru ini dibuat untuk menambah baik skill penyampaian maklumat di kalangan kelima-lima peserta Hijabista pada setiap hujung minggu.

“Skill berkomunikasi tidak kiralah samada di TV atau di laman sosial seperti Instagram sangat penting untuk menjamin masa depan mereka terutamanya yang menceburkan diri dalam dunia pemasaran” kata pengasas Maydan, Tuan Hj Narhamdan Abd Malek.

Untuk mengikuti perkongsian daripada kelima-lima Hijabista Maydan ini pengguna Instagram boleh mengikuti mereka di Instagram @yunazainal, @ayuhariss, @farahfarhanaaa, @balqissothman dan @shazlinzainal.

Selain penekanan pada skill Komunikasi, minggu ini juga kelima-lima Hijabista menjalani aktiviti yang memacu adrenalin dan menuntut daya tumpuan yang tinggi.

Farah Farhana, Yuna Zainal dan Ayu Haris diberi peluang untuk memandu Drift Karts di BlastaCars Sg Wang Plaza Kuala Lumpur untuk mencuba sendiri cabaran yang diberikan oleh sukan permotoran yang satu-satunya terdapat di Asia Tenggara.

Manakala, Balqis Othman dan Shazlin Zainal pula mengharungi cabaran di hutan dan sungai di hutan lipur Sungai Pisang Selangor. Antara yang dilalui ketika akiviti survival ini ialah mengharungi Sungai,memasak dengan bahan yang disediakan, menyalakan unggun api dan mendirikan khemah.

Kesemua peserta Hijabista menggunakan syampu dan moisturizer Maydan yang mengekalkan kewangian kesegaran rambut walaupun setelah seharian menjalankan aktiviti lasak.

Jangan lupa saksikan slot Hijabista dalam Assalamualaikum@9 setiap Rabu dan Khamis jam 9 pagi di TV AlHijrah. -MYNEWSHUB.CC

Kategori