Monday, July 22, 2024

Creating liberating content

218 Kg Ketum Dirampas...

ALOR SETAR - Angkatan Tentera Malaysia ( ATM) hari ini berjaya merampas 218...

AIM Batu Loncatan Bangun...

KUNAK - Bagi Rosminah Laangku, seorang pengusaha salun dan produk kecantikan di Kunak,...

Rezeki Dari ‘Langit’.. Not...

SINGAPURA - Para penunggang motosikal yang melalui Bukit Timah Expressway (BKE) tergamam sebelum...

ATM Nafi Pakai Topi...

ANGKATAN Tentera Malaysia (ATM) menafikan dakwaan anggotanya memakai topi keledar bagi mengelak air...

Mengapa PAS Pacak Bendera Besar Di Gombak?

KUALA LUMPUR – Sekumpulan ahli PAS Gombak bertindak memacak dan mengibarkan bendera besar parti itu di Bukit Barod, Sungai Chinchin pada Sabtu lalu.

Laman Facebook rasmi PAS berkata, misi memasang bendera itu dilakukan oleh ahli PAS Cawangan Sungai Chinchin bersama-sama wakil Pemuda PAS Gombak.

“Mereka telah berjaya menaikkan panji dan bendera PAS di Bukit Barod, Sungai Chinchin, Gombak.

“Moga syiar ini akan terus teguh dan tersebar dijulang di Gombak khususnya,” kata laman Facebook berkenaan yang turut memuat naik video bendera berkenaan.

Ramai pihak melihat tindakan PAS itu sebagai satu peringatan kepada Ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR) Gombak, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Ia peringatan kepada Menteri Besar Selangor itu bahawa kawasan Gombak akan dikuasai PAS dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).


PAS sebelum ini mengumumkan akan bertanding di 40 kawasan Parlimen dalam PRU14 tanpa mempedulikan amaran Pakatan Harapan.

Pakatan Harapan yang diketuai DAP dan dianggotai Parti Pribumi Bersatu Malaysia, PKR serta Parti Amanah Negara (PAN) memberi amaran kepada PAS supaya tidak bertanding di kawasan ditandingi mereka.

Hujah Pakatan Harapan bahawa PAS sama sekali tidak mampu menewaskan gabungan parti pembangkang tersebut yang disokong oleh seluruh rakyat. – MYNEWSHUB.CC

  • Lagi berita berkaitan:
  • PAS

Kategori