Wednesday, June 19, 2024

Creating liberating content

Inilah Rahsia Muslim AS...

WASHINGTON DC - Kemenangan besar Donald Trump dalam pilihan raya presiden pada Selasa...

Imigresen Tambah Baik Ciri...

KUALA LUMPUR - Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) dalam proses peralihan mengeluarkan pasport dengan...

Pilihan Raya Sarawak Ke-11,...

KUCHING - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan membelanjakan kira-kira RM180 juta pada pilihan...

Belanjawan 2021 Letakkan Asas...

KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed...

“Dia Tidak Cium, Jangan Ganggu Dia” – Sultan Johor

JOHOR BAHRU – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menitahkan orang ramai agar tidak ganggu seorang wanita yang didakwa cuba memeluk dan mencium pipi baginda pada Isnin lalu.

Baginda malah menegaskan wanita itu tidak cium seperti didakwa sesetengah pihak dan ia jelas dapat dilihat dalam rakaman video tersebar ketika konvoi Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2017 singgah di Ayer Hitam, Batu Pahat.

“Beliau cuba berkata sesuatu di telinga kiri saya, tetapi saya tidak dapat mendengar kerana keadaan persekitaran yang bising,” titah Sultan Ibrahim dalam satu kenyataan rasmi yang disiarkan Royal Press Office, di sini hari ini.

Baca: Cemerlang SPM 18A Tapi Ditahan Cium Pipi Sultan

Justeru, baginda menitahkan supaya pihak polis lebih bijaksana dalam mengendalikan kes tersebut kerana wanita berkenaan yang pernah cemerlang dalam SPM adalah tidak melakukan apa-apa kesalahan jenayah.

Kejadian pada pukul 8.45 pagi itu dipercayai berlaku di hadapan sebuah restoran makanan segera ketika Sultan Ibrahim berangkat tiba di Taman Medan Putra, Ayer Hitam sempena dengan program KMJ 2017.

Wanita itu didakwa memeluk bahu kanan dan cuba mencium pipi kiri Tuanku Sultan, sebelum ditahan pihak polis untuk diambil keterangan berhubung tindakannya dan siasatan masih dijalankan. – Mynewshub.cc/HAA

Kategori