Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Rumah ‘Landed’ Di Tingkat...

JAKARTA - Kediaman jenis kondominium atau pangsapuri yang dihubungkan dengan kompleks beli-belah barangkali...

Perkasa Kembali Sekolah Elit...

KEMAMAN - Saranan dibuat untuk memperkasa sekolah elit di Terengganu bagi mengembalikan semula...

Ubah Lirik, Nidji Tak...

NYANYIAN semula lagu Hancur Aku oleh kumpulan Nidji menyebabkan ramai yang berasa ada...

Peguam Didakwa Pecah Amanah...

Kuala Lumpur - Seorang peguam didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini...

Aura Suara Curi Perhatian, Siapa Dia Ni Sebenarnya?

TULAR beberapa hari lepas menerusi media sosial apabila rakaman sebuah video memaparkan seorang gelandangan bersuara lunak menarik perhatian ramai netizen.

Menerusi video berdurasi kurang daripada empat minit itu, seorang gelandangan yang asyik menyanyi sambil menghiburkan orang ramai di sekitar kawasan Bukit Bintang dirakamkan seorang pengguna media sosial.

Aura nyanyian yang memukau telah menarik ramai perhatian netizen dan membuat mereka begitu terpegun dengan kebolehan lelaki berkenaan.

Bayangkanlah video tersebut telah mendapat lebih 3 juta tontonan sehingga kini. Rata-rata netizen dilihat masih tertanya-tanya siapa gerangan gelandangan berkenaan.

Bagaimanapun, segelintir netizen mempercayai lelaki yang messy tersebut adalah pelantun lagu Amaran Mama, Hazama berdasarkan daripada lenggok dan cara nyanyian gelandangan tersebut.


Namun, masih belum dapat dipastikan adakah benar lelaki di sebalik imej berjanggut selekeh berkenaan benar-benar Hazama ataupun tidak.

Tetapi, siapa sangka berkemungkinan ini adalah salah satu taktik daripada Hazama untuk melihat respons orang awam terhadap nasib golongan seperti ini.

Sehingga kini dilihat penyanyi tersebut masih belum mengeluarkan apa-apa kenyataan rasmi mahupun komen mengenai video tular berkenaan.

Sama-samalah kita tunggu apa kata Hazama berkaitan perkara ini. Apa-apapun suara lelaki tu memang terbaik! – MYNEWSHUB.CC/AmyMaizura

Kategori