Sunday, July 21, 2024

Creating liberating content

Kanak-Kanak Rentung Kebakaran Di...

SEORANG kanak-kanak ditemui rentung dalam kebakaran di kawasan perumahan Taman Gemilang, Dengkil, Pahang awal...

BAM Sahkan Chong Wei...

KUALA LUMPUR - Selepas membuat penafian semalam, Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini...

Warnakan Rambut, Itu Urusan...

KUALA LUMPUR - "Sekiranya esok saya mewarnakannya (rambut) biru atau merah, ataupun mencukurnya...

Tidak Wajar Segera Jual...

PETALING JAYA - Ahli perniagan yang diburu, Low Taek Jho, yang juga dikenali...

PRK Pujut: PAS Belum Putus Nak Letak Calon

MIRI – PAS Sarawak belum membuat keputusan sama ada akan meletak calon untuk bertanding dalam pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri Pujut yang akan diadakan pada 4 Julai ini.

Pesuruhjaya PAS Sarawak, Jofri Jaraiee berkata mereka hanya akan membuat pengumuman minggu depan selepas Mahkamah Tinggi Kuching membuat keputusan pada 19 Jun berhubung saman asal yang dikemukakan bekas Adun Pujut, Dr Ting Tiong Choon bagi mencabar pembatalan keanggotaannya sebagai Adun.

“Banyak faktor akan diambil kira termasuk persediaan kita bagi menghadapi pilihan raya umum ke-14 (PRU14) yang dijangka diadakan tahun ini, sebelum keputusan akhir boleh dibuat. Kami juga perlu bersedia untuk PRU14,” katanya kepada Bernama.

Sementara itu DAP Sarawak dijangka menamakan calon mereka Jumaat ini dengan bekas Adun Piasau, Alan Ling Sie Kiong dijangka dicalonkan.


Pada pilihan raya negeri 2016, Dr Ting yang mewakili DAP menang kerusi Pujut dengan majoriti 1,759 undi mengalahkan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Hii King Chiong, calon PAS, Jofri dan calon bebas Fong Pau Teck – BERNAMA

Kategori