Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

Siapa Kenal Dr Kunaseegaran?...

NAMA Najib ramai yang kenal.Nama mendiang Kevin Morais yang dibunuh dengan cara begitu...

Mayat Khaizuran Waliyuddin Ditemui...

KOTA BHARU - Mayat Khaizuran Waliyuddin Suhaimi yang hilang ketika sedang mandi-manda bersama...

Luar Biasa Penuh, Venue...

KUALA LUMPUR  – Venue bagi  pencak silat Sukan SEA 2017, akan dipindah dari...

Selepas F1 Haram, MotoGP...

KEKAL... Masyarakat antarabangsa kelmarin menyambut baik pemansuhan kehadiran gadis litar atau grid girl yang...

Khalid Minta Henti Pemberian Lesen Pusat Hiburan

MELAKA – Pihak berkuasa tempatan (PBT) dan kerajaan negeri disaran agar menghentikan pengeluaran lesen pusat hiburan keluarga.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ini kerana terlalu banyak berlaku salah guna lesen untuk tujuan perjudian.

“Mengapa perlu ada pusat hiburan keluarga tetapi di dalamnya terdapat mesin yang kemudian disalah guna menjadi mesin judi,” katanya pada sidang media pada Majlis Perjumpaan Bersama Pegawai-Pegawai Kanan Kontinjen Melaka di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Bukit Beruang hari ini.

Beliau berkata adalah tidak adil untuk mana-mana pihak menuding jari kepada polis dalam isu pencegahan judi sedangkan PBT sendiri yang mengeluarkan lesen dan mempunyai peruntukan undang-undang bagi membendungnya.

“Terdapat pelbagai peruntukan di bawah kuasa PBT termasuk menyita premis dan sebagainya. Namun apabila premis hiburan keluarga menyalah guna lesen, mereka (PBT) masih beri masa tiga bulan, enam bulan mahupun hingga hujung tahun, jadi masalah ini berterusan,” katanya.


Mengenai perjumpaan itu, Khalid berkata ia diadakan bersama pegawai berpangkat Inspektor bagi mendengar keluhan mereka.

Ia juga bertujuan memberi semangat kepada kontinjen Melaka untuk menjalankan tanggungjawab seperti biasa selepas berdepan isu penahanan anggota dan pegawai kanan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) baru-baru ini, katanya. – BERNAMA

Kategori