Wednesday, April 17, 2024

Creating liberating content

21 Barangan Harga Kawalan...

PUTRAJAYA - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menyenaraikan 21 jenis...

Lesung Pipit Palsu Jadi...

DULU, pembedahan membesarkan payudara menjadi pilihan wanita, disusuli pula dengan suntikan membesarkan punggung...

Diskaun Tol 3 Lebuh...

KUALA LUMPUR - Lebih 452,000 pengguna di tiga lebuh raya iaitu Lebuh Raya...

Angka Korban Letupan Lubnan...

BEIRUT - Angka korban letupan di sini pada 4 Ogos lalu meningkat kepada...

Bermata Biru, Budak Beaufort Berdepan Ancaman

KEISTIMEWAAN seorang budak lelaki mencuri perhatian umum sehingga berdepan ancaman biji matanya mahu dikorek kerana memiliki sepasang mata berwarna biru.

Kamarul Hisham Mustaffa, 9, berkata orang ramai termasuk rakan-rakan di sekolah menyangka dirinya memakai kanta lekap hingga mahu menyungkil matanya.

“Syukur saya dianugerahkan keistimewaan seumpama ini.Tapi ada kawan yang mahu korek mata saya sebab mereka sangka saya memakai kanta lekap,” katanya.

Kanak- kanak yang bersekolah di Sekolah Kebangsaan (SK) Mempagar, Beaufort, Sabah ini tidak berasa terancam dengan keunikan yang dimilikinya sebaliknya dia bersyukur dengan keunikan yang dimilikinya.

Harian Metro melaporkan, keunikan itu bukan saja ada pada dirinya, malah ibu, Rosdah Abdullah, 47 serta kakak sulungnya, Nurul Syafiqa,17 turut memiliki keunikan yang sama.

Anak keturunan Melayu Brunei campuran Pakistan ini berkata, ayahnya Mustafa Kamal Matali, 48, berasal Negeri Sembilan dan bekerja di sebuah restoran di Pekan Beaufort, Sabah.


Jelasnya, dia menyedari keunikan itu sejak berusia empat tahun dan kadangkala sesetengah rakannya cuba untuk menakutkannya bahawa matanya akan buta kerana perbezaan yang begitu ketara dengan rakan yang lain.

Menurutnya, rakan di sekolah sering memanggilnya dengan nama ‘mata guli, namun anak bongsu daripada tiga adik beradik ini tidak menganggap perkara tersebut sebagai penghalang dia bergaul bersama rakan-rakan di sekolah.- MYNEWSHUB.CC

Video dibawah sekadar hiasan.

Kategori